SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

OTVORENJE LOVA POD DILJEM: Žetvu fazana okončali sa dva čaglja /FOTO/

PRIJE 7 MJESECI
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: D. Mirković

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | OTVORENJE LOVA POD DILJEM: Žetvu fazana okončali sa dva čaglja /FOTO/ SB Online | OTVORENJE LOVA POD DILJEM: Žetvu fazana okončali sa dva čaglja /FOTO/

PRIJE 7 MJESECI
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: D. Mirković

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Vesela družina od 26 lovaca lovne grupe Vepar iz Starog Slatinika, među kojima je bilo 11 gostiju, uglavnom iz Slavonskog Broda okupilo se na otvorenju lova na fazansku divljač kod lovačke kuće sa vidikovcem pod obroncima Dilj gore.


Pred polazak u lovište glavni lovnik Miroslav Čuljak dao je iskusnim kolegama posljednje upute za kretanje i snalaženje jer su tu i oni koji ne poznaju dovoljno terene predjela Pažine sa podosta gustiša i šipražja, te podvodnih površina.


Traktorska prikolica većinu je vozila na nizinske terene nadomak poznatih ribnjaka na Jelas polju. Naum je uz fazane odstrijeliti i štetočine kojih ne manjka u lovištu.


Broj sudionika lova sa poklopio sa brojem odstrijeljenih fazana. Dakle 26 ovih šarenih ptica se našlo pred strojem za odavanje počasti, a odstrijelili su i dva čaglja!


Došlo i do popularnog lovačkog krštenja. Njihov član lovac Krešimir Pecinger iz Slavonskog broda odstrijelio je po prvi puta fazana i to čak dva pa su ga po običaju morali kazniti. Nakon poduljeg suđenja u koje se umiješala svojim šaljivim savjetima i tri nazočna pravnika, dobio je malo štapom po turu uključujući i vruće udarce, a mokri dio presude kazne je bio da dobavi za slijedeću prigodu gajbu piva!


Razloga za slavlje bilo je u čest ulova, ali i nedavno završenog lovačkog doma sagrađenog upravo na poticaj Miroslava Čuljka i to na djedovini poznate slatiničke obitelj Krnić, a gdje je kamen temeljac prije nekoliko godina položio je pokojni predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak. To je višefunkcionalan objekt sa desetak ležaja, mnogo natkrivenih prostora, kuhinjom, dvoranom za 50 osoba i drugim sadržajima. Uz dom, smješten na zemljištu koje je nekada bilo tzv. utvaj za ispašu stoke cijelog sela, su gater za divlje svinje, te sadržaji za rekreaciju i igre mališana tako da je ovaj živopisni teren popularno okupljalište mještana i njihovih potomaka. Ulici koja se proteže do te lokacije dali su ime Zdravka Klašnje, njihovog lovca branitelja odajući mu čast za prilog obrani domovine.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.