SB Online

Održano predstavljanje knjige Šuma Striborova u izdanju Galerije umjetnina grada Slavonskog Broda

SB Online | Održano predstavljanje knjige Šuma Striborova u izdanju Galerije umjetnina grada Slavonskog Broda SB Online | Održano predstavljanje knjige Šuma Striborova u izdanju Galerije umjetnina grada Slavonskog Broda

Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda upravlja novoobnovljenom Kućom Brlić. Svjesni velike važnosti i nebrojenih mogućnosti interpretacije bogate baštine Ivane Brlić-Mažuranić, Galerija umjetnina odlučila je pokrenuti vlastitu ediciju Priča iz davnine. Cilj je da svake godine svjetlo dana ugleda po jedna Ivanina bajka s ilustracijama pozvanog likovnog umjetnika i s metodički obrađenim tekstom.

Tako je danas u potkrovlju Kuće Brlić održano prvo predstavljanje knjige iz edicije Priča iz davnine, a riječ je o bajci Šuma Striborova, koju je ilustrirao akademski slikar Hrvoje Marko Peruzović. Tekst je za tisak priredila je doc. dr. sc. Irena Krumes, profesorica na Sveučilištu u Slavonskom Brodu, a osim teksta, izradila je i zanimljiv slikovni rječnik za djecu te pripremila Metodički priručnik koji uključuje zadatke za djecu koja čitaju i za djecu koja ne čitaju.

Uz ravnateljicu Romanu Tekić, na predstavljanju knjige sudjelovali su Irena Krumes te Hrvoje Marko Peruzović, a istom događaju u Kući Brlić odazvala se zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: