SB Online

Održan 1. .Memorijalni turnir Damir Lović, uz odličnu organizaciju i zavidan broj natjecatelja

PRIJE 11 MJESECI
TEKST: Igor Safundžić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | Održan 1. .Memorijalni turnir Damir Lović, uz odličnu organizaciju i zavidan broj natjecatelja SB Online | Održan 1. .Memorijalni turnir Damir Lović, uz odličnu organizaciju i zavidan broj natjecatelja

PRIJE 11 MJESECI
TEKST: Igor Safundžić

U organizaciji Šahovskog kluba osoba s invaliditetom „Kralj" danas, 15. siječnja, u 10 je sati u Domu HVIDR-e započeo 1.Memorijalni turnir Damir Lović u sjećanje na prvog predsjednika ŠKI“Kralj“ i velikog zaljubljenika u šah.

Damir je obnašao  mnoge funkcije te je proaktivno djelovao cijeli svoj životni vijek motivirajući sebe i ostale osobe, prvenstveno osobe s invaliditetom.Obnašao je  više funkcija i ostvario razne uspjehe od kojih ističemo:
-prvi predsjednik Hrvatskog šahovskog saveza osoba s invaliditetom
-član Skupštine Šahovskog saveza Brodsko-posavske županije.
- jedan od osnivača i  prvi predsjednik ŠKI Kralj,  koji je došao do treće lige i postao  jedan od najuspješnijih   šahovskih klubova  za osobe s invaliditetom u RH.

Na početku okupljenima se obratio predsjednik  Šahovskog kluba osoba s invaliditetom „Kralj" Vanja Krnić koji se zahvalio pokojnom Damiru te svim natjecateljima zaželio sreću u natjecanju. Vanja je ujedno bio i direktor ovog nadamo se u budućnosti tradicionalnog šahovskog turnira.

 Na turniru je sudjelovalo 83 igrača iz četiri županije – Brodsko-posavske, Požeško-slavonske ,Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske. 
Turnir se igrao u devet kola tempom od sedam minuta + 3 sec  po igraču, a nakon napete borbe, pobjednikom turnira proglašen je fide majstor Mario Zovko iz Šahovskog kluba „Konaki" iz Novog Virja s osam bodova.

Drugo mjesto osvojio je fide majstor Josip Soldo sa 7,5 iz Šahovskog kluba „Đuro Đaković" iz Slavonskog Broda.
Treće je mjesto sa sedam bodova zauzeo majstorski kandidat Stjepan Damjanović iz Šahovskog kluba „Vina Markota" iz Pleternice.
Najboljim kadetom turnira proglašen je Ivan Tomljenović s 4.5 boda koja je branio boje Šahovskog kluba „Vinkovci" iz Vinkovaca.
Organizator je najbolje plasirane seniore nagradio umjetničkim slikama koje su donirali slavonskobrodski slikari Ivan Katić, Josip Majić i Jozo Pišković.

Konačni poredak turnira možete pogledati OVDJEOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: