SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Obred preminuća sv. Franje u Slavonskom Brodu

SB Online | Obred preminuća sv. Franje u Slavonskom Brodu SB Online | Obred preminuća sv. Franje u Slavonskom Brodu

PRIJE 5 MJESECI
TEKST: djos.hr
FOTO: djos.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

U sklopu duhovne priprave za proslavu blagdana sv. Franje Asiškog, koja je u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu započela u nedjelju 1, listopada, na uočnicu blagdana u utorak, 3. listopada 2023., uz braću franjevce i članove Franjevačkog svjetovnog reda obred preminuća  sv. Franje kao i večernje misno slavlje predvodio je gvardijan fra Slavko Milić.

U prigodnoj homiliji fra Slavko je promišljao o Franjinoj svetosti života i njegovom apostolskom poslanju u Crkvi. „Franjo je bio poslan i darovan Crkvi i svijetu da u snazi Duha Svetoga posluži obnovi vjere i pravog kršćanskog duha. To je on i ostvario primjerom svoga života i gorljivim propovijedanjem svojim riječima“, naglasio je gvardijan te potkrijepio to svime što je taj sveti čovjek učinio za svoga života slijedeći potpuno i u svemu trag Gospodinov.

„U liku sv. Franje prepoznajemo primjer i poruku za suvremenu obnovu Crkve i svijeta u vjeri i ljubavi prema našem Spasitelju. U pismu vjernicima sv. Franjo i nama poručuje da revno obdržavamo Božje zapovijedi, da Boga ljubimo iznad svega, dajemo mu dužnu hvalu. Kao zajednica vjernika dok poštujemo svetinje svoje vjere, Crkve, dok ljubimo Gospodina iznad svega, želimo prema svim ljudima pokazati i ostvarivati onu miroljubivost i čovjekoljublje o kojemu govori Evanđelje, a koje  je na izvanredna način posvjedočio sv. Franjo…“. poručio je uz ostalo gvardijan fra Slavko. Zaključio je kako tim evanđeoskim i franjevačkim duhom treba biti obilježeno svako naše djelovanje, da ono uvijek i svugdje nosi onaj pečat koji je postao obilježje cijelog Franjina života i djelovanja te donosimo svima Mir i Dobro. 

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: