SB Online

Novi bazeni u Slavonskom Brodu

SB Online | Novi bazeni u Slavonskom Brodu SB Online | Novi bazeni u Slavonskom Brodu

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: Grad Slavonski Brod
FOTO: Grad Slavonski Brod

U tijeku je postupak javne nabave izgradnje vanjskih rekreacijskih bazena s pratećim sadržajem (toboganima, vodenim lukovima i sl.), a koji će se smjestiti u sklopu postojećeg kompleksa „Vijuš“. Procijenjena je vrijednost javne nabave 2,5 milijuna eura s PDV-om, s rokom prijave do 29. studenoga 2023. godine. Predviđeni je rok za završetak radova četiri mjeseca od uvođenja izvođača u posao.

Predmetnim projektom predviđena je izgradnja četiriju odvojenih cjelina koje se sastoje od bazena za djecu s prskalištem, bazena s masažama, odnosno jacuzzi namijenjen za korištenje odraslih posjetitelja, bazen za učenje plivanja te bazen s toboganima odnosno vodenim atrakcijama kako bi se najmlađim posjetiteljima omogućio aktivniji i zabavniji boravak na gradskim bazenima.

Bazen za učenje plivanja u potpunosti je ukopana građevina četvrtastog oblika. Dječji bazen okruglog je oblika primjeren maloj djeci koji sadrži nekoliko efekata poput malog tobogana, vodenog drveta, vodenih topova i rotirajuće mete te je funkcionalno povezan s prostorom prskališta s više efekata (vodeni lukovi i podne mlaznice). Bazen s toboganima najveći je bazen planiran za izgradnju s vodenim tornjem koji sadrži pet tobogana i dvije velike kante za prskanje.

Projektom je također predviđeno postavljanje tuševa za korisnike vanjskih bazena te hortikulturalno uređenje na način da se zelena površina formira pretežno prema prometnici (zapad). S funkcionalnog aspekta, uloga je zelenila vizualna barijera od bazena prema prometnici, stvaranje ugodne sjene odnosno efekta hlada te unošenje zelenog i živog materijala u dominantno izgrađen prostor. Među bazenima predviđeno je oblikovanje zelenog otoka.

Izvor:www.slavonski-brod.hrOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: