SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Nastavljena devetnica Djetetu Isusu u Sl. Brodu

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: djos.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Nastavljena devetnica Djetetu Isusu u Sl. Brodu SB Online | Nastavljena devetnica Djetetu Isusu u Sl. Brodu

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: djos.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Velika devetnica Djetetu Isusu s nakanom za proglašenje blaženim i svetim sluge Božjega Josipa Stadlera, koju su Služavke Maloga Isusa u svom samostanu u Brodskom Vinogorju u Slavonskom Brodu, zajedno sa župljanima svoje župe Uznesenja Blažene Djevice Marije, započele u ponedjeljak, 25. ožujka, nastavljena je u subotu, 25. svibnja. Misno slavlje u kapeli Stadlerova centra predvodio je vlč. Josip Matanović, župnik susjedne brodske Župe sv. Dominika Savija.
Kako Crkva u nedjelju slavi Svjetski dan djece župnik Matanović na početku mise zahvali je dječici koja su pješice hodočastila iz svojih Župa sv. Dominika Savija i Uznesenja Blažene Djevice Marije te sudjelovali i pjevanjem animirali misno slavlje. Osvrnuo se na Papinu pouku uz taj dan „Evo sve činim novo“ te djeci poručio da budu na radost svojim roditeljima i župnoj zajednici kojoj pripadaju.
Kako su misna čitanja bila prilagođena posveti ljudskog rada, vlč. Matanović u homiliji je citirao poslanicu sv. Pavla u kojoj se govori o vrijednosti ljudskoga rada te pojasnio kako nam je kao kršćanima najvažnije biti svjesni da sve što radimo i činimo, Gospodinu na slavu činimo, te da je cilj našega života Kraljevstvo Božje. „Važno je da svoj rad posvetimo. Ako smo otvoreni Gospodinu za sve ćemo imati vremena, važno je samo znati se u životu organizirati“, zaključio je vlč. Matanović. Dječici je poručio da budu otvoreni Riječi Božjoj, otvoreni Kraljevstvu Božjemu te svi idemo k jednom cilju, a to je raj.
Na kraju mise molili su pobožnost Djetetu Isusu kao i molitvu za proglašenje blaženim i svetim sluge Božjega Josipa Stadlera. Poslije mise kućna poglavarica Služavki Maloga Isusa s. Pavka Dujmović, dječici koja su iz župe sv. Dominika u kojoj pjevaju u dječjem zboru s voditeljicom Antonijom Majić, pokazala je Muzej u kojem je smješten dio ostavštine sluge Božjega Josipa Stadlera te im približila život toga velikana – rođenog Brođanina. Posvjedočila im je i kako je ona odrastajući u svojoj obitelji, uz još osmero braće i sestara, dobila duhovni poziv u kojem je kako je naglasila, doista sretna i blagoslovljena. U postranom dvorištu ispred Stadlerove spomen kuće dječaca su se još dugo družila uz igru.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.