SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Napisano pola kazni od ukupno zaustavljenih vozila

SB Online | Napisano pola kazni od ukupno zaustavljenih vozila SB Online | Napisano pola kazni od ukupno zaustavljenih vozila

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: PU brodsko-posavska
FOTO: Arhiv

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 1. do 7. travnja, dogodilo se 27 prometnih nesreća, od kojih je pet s ozlijeđenim osobama a 22 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno šest osoba, dvije su teže, a četiri su lakše. 

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 644 vozila te su utvrdili 313 prometnih prekršaja, od čega: 81 prekršaj nepropisnih brzina, 36 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 19 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina u naselju iznosila je 124 km/h, a izmjerena je u srijedu, 3. travnja oko 14.30 sati u Bickom Selu, počinitelj prekršaja je 21-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom.

Najveća nepropisna brzina izvan naselja iznosila je 200 km/h, a izmjerena je u srijedu, 3. travnja oko 13 sata na dionici autoceste A3, počinitelj prekršaja je 38-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosi 2,06 promila, a očitana je u organizmu  62-godišnjaka koji je u četvrtak, 4. travnja oko 10.30 sati upravljao s osobnim automobilom u Novoj Gradiški. 

Policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorima u prometu, te pozivaju sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, jer samo na takav način i pozitivnim ponašanjem u prometu mogu utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.
 Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: