SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Marinko (1,5), Andrijana (9), Dalibor (5), Ivana (4), Marko (7).................

SB Online | Marinko (1,5), Andrijana (9), Dalibor (5), Ivana (4), Marko (7)................. SB Online | Marinko (1,5), Andrijana (9), Dalibor (5), Ivana (4), Marko (7).................

PRIJE 1 GODINU
TEKST: SBonline

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Na današnji dan 1992. u Slavonskom Brodu od srpskih bombi poginulo je šestero djece. Taj je dan ubijeno još 10 stanovnika Slavonskog Broda, a ranjeno čak 60. Grad su neprekidno granatirali danima..

Najveća tragedija se dogodila na Jelasu pokraj škole Hugo Badalić u Kuhačevoj ulici.Marinko Marinković imao je samo godinu i pol. Njegov život je na današnji dan prije 26 godine prekinula srpska granata. On je bio u kući sa svojom obitelji kad je poginuo. Naime,na kuću pokraj škole Hugo Badalić pala je 'krmača' ispaljena iz zrakoplova JNA,a u podrumu kuće su osim malenog Marinka bili Andrijana (9) i Dalibor (5) Marinković, te dvoje odraslih, majka Željka i baka Kata Marinković. S njima u podrumu su bili i njihovi mali susjedi sestra ibrat Ivana (4) i Marko (7). Svi su poginuli.

Za vrijeme Domovinskog rata u Hrvatskoj je ubijeno 402 djece, od toga 28 u Slavonskom Brodu koji je po broju stradale djece u ratnim danima prvi grad u Hrvatskoj.Samo tijekom 1992. gopdine stradalo je 27-ero djece, jedan cijeli razred djece.Najviše ih je izgubilo život upravo u svibnju 1992. godine, a za njihovo stradanje do danas nitko nije odgovarao.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: