Marinko (1,5), Andrijana (9), Dalibor (5), Ivana (4), Marko (7).................

Marinko (1,5), Andrijana (9), Dalibor (5), Ivana (4), Marko (7)
(FOTO: Screenshot)

3.5.2023. | 08:39 | SBonline
Pregleda: 10746

Na današnji dan 1992. u Slavonskom Brodu od srpskih bombi poginulo je šestero djece. Taj je dan ubijeno još 10 stanovnika Slavonskog Broda, a ranjeno čak 60. Grad su neprekidno granatirali danima..

Najveća tragedija se dogodila na Jelasu pokraj škole Hugo Badalić u Kuhačevoj ulici.Marinko Marinković imao je samo godinu i pol. Njegov život je na današnji dan prije 26 godine prekinula srpska granata. On je bio u kući sa svojom obitelji kad je poginuo. Naime,na kuću pokraj škole Hugo Badalić pala je ʼkrmačaʼ ispaljena iz zrakoplova JNA,a u podrumu kuće su osim malenog Marinka bili Andrijana (9) i Dalibor (5) Marinković, te dvoje odraslih, majka Željka i baka Kata Marinković. S njima u podrumu su bili i njihovi mali susjedi sestra ibrat Ivana (4) i Marko (7). Svi su poginuli.

Za vrijeme Domovinskog rata u Hrvatskoj je ubijeno 402 djece, od toga 28 u Slavonskom Brodu koji je po broju stradale djece u ratnim danima prvi grad u Hrvatskoj.Samo tijekom 1992. gopdine stradalo je 27-ero djece, jedan cijeli razred djece.Najviše ih je izgubilo život upravo u svibnju 1992. godine, a za njihovo stradanje do danas nitko nije odgovarao.VIŠE NA TEMU:
RAT
DJECA
BOMBA
AVION

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI