SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Lovci kobaškog i garčinskog kraja uz jubileje primili Veliki grb Županijskog lovačkog saveza

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: D. MIRKOVIĆ

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: D. MIRKOVIĆ

Dvije lovačke udruge tijekom prošle godine proslavile su 90 godina rada i to Orljava iz Slavonskog Kobaša i Kuna iz Garčina pa im je na svečanoj sjednici Izvršnog odbora Lovačkog saveza Brodsko-posavske županije njegov predsjednik Mato Grgić uručio Veliki grb sa logotipom Hrvatskog lovačkog saveza.


Uz to najavljeno je da ove godine stoljeće lovstva slave udruge Vepar iz Okučana i Šljuka iz Nove Gradiške što će biti obilježeno nizom svečanosti uz sudjelovanje Županijskog lovačkog saveza.


-Kroz prošlu godinu odradili smo planirane aktivnosti u kinologiji, streljaštvu, osposobljavanju kadrova, te preventivi protiv afričke svinjske kuge i ptičje gripe, novi član saveza je postala Liječnička lovačka udruga tako da sada imamo 36 članica sa 2200 lovaca, a slijede izmjene zakona o lovstvu koji bi trebao donijeti poboljšanja za naš rad – istakao je u ovoj prigodi osvrćući se na godinu iza nas Mato Grgić. Dodao je da će ugovori o zakupu lovišta ubuduće vjerojatno biti na rok od 20 godina, te pozvao lovce na dosljedno provođenje svih zakonskih propisa u lovstvu zbog čestih i iznenadnih inspekcijskih nadzora koji mogu utjecati na budućnost pojedinih lovišta.

Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.