NASLOVNADRUŠTVO
Kako ostvariti pravo građenja obiteljske kuće na zemljištu u vlasništvu Grada Slavonskog Broda?

FOTO: slavonski-brod.hr

Kako ostvariti pravo građenja obiteljske kuće na zemljištu u vlasništvu Grada Slavonskog Broda?

24.2.2021. 16:53 | Grad Slavonski Brod IZVOR: Grad Slavonski Brod PREGLEDA: 1138

Već petu godinu za redom Grad Slavonski Brod provodi demografsku mjeru kojom mladim obiteljima s područja Slavonskog Broda i okolice omogućuje pravo građenja obiteljskih kuća na parcelama u vlasništvu Grada. Zahvaljujući ovoj mjeri, jednoj od najbolje prihvaćenih od strane građana, pravo građenja na gradskoj parceli ostvarila je 41 obitelj s područja Slavonskog Broda i okolice te je do danas sagrađena 31 obiteljska kuća, dok je preostalih 10 obitelji u fazi rješavanja dokumentacije potrebne za gradnju.

S namjerom da mlade ljude u što većoj mjeri potakne da u svom gradu nastave živjeti i raditi, Grad Slavonski Brod je 18. veljače raspisao novi, 14. po redu javni Natječaj za ostvarivanje prava građenja obiteljskih kuća na gradskim građevinskim zemljištima.

Novim natječajem obuhvaćeno je ukupno 10 zemljišta: pet parcela nalazi se u Ulici Marka Majstorovića (k.č. br. 5853/2, 5853/15, 5853/16, 5853/17, 5853/26), dvije parcele su u Ulici Joze Martinovića (k.č. br. 5914/24, 5914/25), a preostale tri nalaze se u Naselju kardinala Franje Kuharića (k.č. br. 5836/10), Ulici Augustina Kažotića (k.č. br. 5708/1) i Dunavskoj ulici (k.č. br. 2072/4).


„Interes građana za izgradnjom obiteljskih kuća na gradskim zemljištima sa svakim novim natječajem sve je veći, što me jako veseli budući da je riječ o mladim obiteljima koje su svoj život odlučile nastaviti graditi u Slavonskom Brodu. Pozivam mlade ljude koji svoju budućnost vide u našem gradu da se prijave na aktualni natječaj kojim Grad Slavonski Brod pomaže u rješavanju stambenog pitanja. Svima koji su se prijavili kroz ranije natječaje te su zadovoljavali uvjete natječaja, omogućena je gradnja obiteljske kuće na zemljištu u vlasništvu Grada Slavonskog Broda“, istaknuo je gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara.

Početni iznosi mjesečnih naknada kreću se od 58,88 kn do 73,35 kn, pri čemu pravo građenja na određenoj parceli ostvaruje ponuditelj koji ponudi najveću cijenu. Otkupne cijene nekretnina kreću se od 169,66 kn po m2 do 215,75 kn po m2, dok su površine nekretnina od 355,00 m2 do 531,00 m2. Pravo građenja zasniva se na rok od 99 godina te se nakon proteka roka od 10 godina stječe mogućnost otkupa zemljišta, pri čemu se u cijenu uračunavaju sve do tada plaćene mjesečne naknade.

Zbog velikog interesa za zemljištima iz aktualnog natječaja te upita zaprimljenih od strane građana vezano za dokumentaciju koju je potrebno priložiti u prijavi na natječaj, u nastavku slijedi popis traženog:

Dokaz o uplaćenoj jamčevini (jamčevinu u iznosu 60,00 kn uplatiti u korist Gradskog proračuna broj: IBAN HR9123400091839600002 , Model: HR68, poziv na broj 7722-OIB, Uplaćena jamčevina se uračunava u naknadu za pravo građenja), Preslika osobne iskaznice ponuditelja, Rodni list ponuditelja koji ne smije biti stariji od 6 (šest) mjeseci, Dokaz o postojanju bračne zajednice (vjenčani list), Izjava dana pod kaznenom i materijalnom odgovornošću ovjerena od strane javnog bilježnika kojom se dokazuje postojanje izvanbračne zajednice, odnosno dokaz o skrbništvu nad djetetom/djecom za samohrane roditelje,  Dokaz o stručnoj spremi i zaposlenju ponuditelja, Popis članova domaćinstva (s naznakom punog imena i prezimena, OIB-a i adrese), zvanje (stručna sprema) i zanimanje (zaposlenje), zajedno s odgovarajućim dokazima o stručnoj spremi i zaposlenju, kao i odnos sa ponuditeljem. Za potrebe ovog natječaja, članovi domaćinstva smatrat će se osobe koje će s ponuditeljem živjeti u kući koja će se izgraditi na pravu građenja (nije potrebna ovjera kod javnog bilježnika), Izjavu ponuditelja, danu pred javnim bilježnikom, pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću, kako ponuditelj niti njegovi članovi domaćinstva nemaju u vlasništvu odnosno suvlasništvu nekretninu na području Republike Hrvatske, kojom se u potpunosti rješava njihovo stambeno pitanje, Izjavu ponuditelja, danu pred javnim bilježnikom, pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću, da raspolaže sredstvima odnosno da je kreditno sposoban (zajedno s navedenim članovima domaćinstva) ishoditi zajam/kredit za izgradnju obiteljske kuće,

U slučaju da ponuditelji nemaju prebivalište na području Grada Slavonskog Broda, izjavu ponuditelja danu pred javnim bilježnikom, pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću, da će u roku od 3 godine od dana sklapanja ugovora o osnivanju prava građenja, prijaviti prebivalište na području Grada Slavonskog Broda, Izjava prebivalište  Izjava prebivalište - samohrani roditelj  Potvrdu Porezne uprave da nema dospjelih i nepodmirenih obveza prema državnom proračunu, Potvrdu Upravnog odjela za financije i računovodstvo da nema dospjelih i nepodmirenih obveza prema Gradu Slavonskom Brodu, Upravnu pristojbu u državnim biljezima u vrijednosti od 20,00 kuna. Ponuditelji ne smiju biti stariji od četrdeset i pet godina te u svom vlasništvu ne smiju imati nekretninu na području RH koja rješava njihovo stambeno pitanje.

Ponuditelji mogu biti bračne zajednice, izvanbračne zajednice te samohrani roditelji. Ukoliko je ponuditelj bračna ili izvanbračna zajednica, ponudu potpisuju oba supružnika te je navedenu dokumentaciju potrebno dostaviti za oba supružnika ili oba člana izvanbračne zajednice, osim dokaza o uplati jamčevine i upravne pristojbe u državnim biljezima.

Pisane ponude dostavljaju se poštom, preporučeno, u zatvorenoj omotnici na adresu:

GRAD SLAVONSKI BROD

Vukovarska 1

35000 SLAVONSKI BROD

s naznakom

«Natječaj za osnivanje prava građenja

radi izgradnje obiteljske kuće – ne otvaraj»

Pozivamo sve zainteresirane građane da se prijave na natječaj do 5. ožujka 2021. godine, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona Gradske uprave u Slavonskom Brodu 035/217-039. Sve informacije, kao i potrebni obrasci, dostupne su i na poveznici.

Izvor:www.slavonski-brod.hr

Tagovi: kuće, zemljište, Slavonski Brod, uvjeti

*Komentari se objavljuju u realnom vremenu i SB Online ne može biti odgovoran za ono što korisnici objave. Zabranjeno je vrijeđanje i klevetanje. Takvi će komentari biti obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Pretraži SB Online

SLAVONSKI BROD VRIJEME

ČITAJTE NA SBonline

.

Veza koja traje

.

Danas najviše zaraženih u Sl. Brodu

.

Novi podaci Nacionalnog stožera, ponovno više od tri tisuće zaraženih

.

Vozači, znate li koji je krajnji rok za zamjenu ‘papirnatih’ vozačkih dozvola?

.

Evo što će biti sa socijalnom radnicom koja je bila zadužena za Nikoll

.

Danas oblačno s kišom

.

Alla carbonara: Recept za kremastu tjesteninu sa slaninom iz pećnice

.

Ova mala slavonska općina daje mladim obiteljima 50 tisuća kuna za gradnju kuće

.

„Medijska pismenost kao najbitnija pismenost 21. stoljeća“ – zaključak predavanja Odgoj za medije – odgoj za odgovorno građanstvo

.

Evo što je danas poručila SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu

.

Prošlo je 57 godina. Ne ponovilo se

.

Slavonac dobio uvjetnu kaznu za bludne radnje u kafiću

.

ʺKako je naša zlatna Slavonija, hraniteljica Hrvatske, postala sirotica Hrvatskeʺ

.

Nove cijene goriva

.

Kamere u Splavarskoj ulici

.

Stožer Brodsko-posavske županije poslao nove podatke

.

Novi podaci Nacionalnog stožera, više od 1900 novozaraženih

.

NOVO U NAŠEM GRADU: Cole iznenadio brojne Brođane

.

Samo kod nas u 2021.: Danas će 4 kućanstva prvi put ikad dobiti struju

.

Danas kiša uz sjeverni vjetar

.

Cheesecake brownie: Recept za savršeni tris čokolade, sira i malina

.

Poštari zvone i subotom, a stižu i paketomati: Hrvatska pošta uvodi novine u dostave paketa i pošiljaka

.

Škola za sve pod jednakim uvjetima

.

U vlaku na kolodvoru u Slavonskom Brodu ʺpravio redaʺ

.

Hrvatska s dvanaest zemalja dogovorila covid-putovnice

.

Dragan Kovačević u pauzi na ročištu odlučio priznati sve

.

Još nije kraj zimi. Sutra će opet padati, pripazite ako idete na put

.

Alkoholizirani vozač izazvao prometnu nesreću i pobjegao

.

Važna obavijest iz Policijske uprave brodsko-posavske

.

Stiže covid-dodatak. Pogledajte koliko će tko dobiti

FOTONALAZ

Mladi ponovno najavili okupljanje: ʺVidimo se na starom mjestu s još većom željom za dobrim povodomʺ