SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Potpisivanje 11 ugovora o osnivanju prava građenja obiteljskih kuća na gradskim zemljištima

SB Online | Potpisivanje 11 ugovora o osnivanju prava građenja obiteljskih kuća na gradskim zemljištima SB Online | Potpisivanje 11 ugovora o osnivanju prava građenja obiteljskih kuća na gradskim zemljištima

PRIJE 7 MJESECI
TEKST: Grad Slavonski Brod
FOTO: Grad Slavonski Brod

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Gradonačelnik Mirko Duspara potpisao je ugovore o osnivanju prava građenja obiteljskih kuća na gradskim građevinskim zemljištima s jedanaest mladih brodskih obitelji. S ovim provedenim natječajem potpisano je stotinjak takvih ugovora od kako se mjera provodi od 2017. godine.

Uz pomoć ove mjere, mlade obitelji stječu pravo građenja obiteljskih kuća na zemljištu u vlasništvu Grada na razdoblje od 99 godina, za što plaćaju mjesečnu naknadu, a nakon ishođenja sve potrebne dokumentacije mogu odmah započeti s radovima izgradnje obiteljske kuće da pri tome ne moraju odmah izdvajati znatna financijska sredstva za kupnju zemljišta. Nakon deset godina mlade obitelji zemljište mogu i otkupiti od Grada, a pri tome se cijena zemljišta umanjuje za ukupan iznos uplaćenih naknada za pravo građenja. Rok gradnje je tri godine.

Slavonski Brod jedan je od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji provodi projekte stambenog zbrinjavanja mladih obitelji za njih povoljniji način, a s obzirom na dosadašnji odaziv i  prepoznatljivost od strane građana, ovakvi projekti zasigurno će se nastaviti i u budućnosti.

Gradonačelnik Mirko Duspara čestitao im te još jednom iskazao zadovoljstvo provođenjem mjera Grada kojima se nastoje olakšati i stvoriti što bolji uvjeti života za građane Slavonskog Broda, a posebno ga je razveselila činjenica da su na potpisivanje ugovora došle dvije bebe, jedna koja ima malo više od godinu dana, a druga koja ima dva mjeseca.

Izvor:www.slavonski-brod.hrOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: