SB Online

Ivo: ʺNamjerno je povrijeđeno moje dostojanstvo, a onda me još nazivaju i lažljivcem!ʺ

SB Online | Ivo: ʺNamjerno je povrijeđeno moje dostojanstvo, a onda me još nazivaju i lažljivcem!ʺ SB Online | Ivo: ʺNamjerno je povrijeđeno moje dostojanstvo, a onda me još nazivaju i lažljivcem!ʺ

PRIJE 2 GODINE
TEKST: 034 Portal

Prije dva tjedna je na 034 Portalu objavljen članak pod nazivom "Ivo iz Kutjeva tvrdi: ʺPolicajac na motoru me zaustavio samo zato što vozim auto njemačkih registarskih oznaka!ʺ U tom je članku gospodin Ivo iz Kutjeva ispričao neugodnu situaciju koju je doživio dok je vozio prema svojoj kući u Kutjevu. Naime, prema njegovim riječima, policajac na motoru ga je zaustavio samo zato što je vozio auto sa stranim registarskim oznakama, a pod izlikom da je Ivo vezao pojas u tijeku vožnje, što on oštro opovrgava.

S obzirom na to da je članak podigao prašinu i lavinu komentara u kojima su ga pojedinci napadali i optuživali da govori neistinu, Ivo nas je zamolio da objavimo sljedeći tekst.

"Nakon objave članka toliko je bilo komentara ljudi koji mi ne vjeruju i smatraju da je policajac u pravu, ja ih razumijem jer ni ja nikad ne bih povjerovao u takvo ponašanje jedne službene osobe, da se to nije dogodilo meni. Hrvatsku policiju sam uvijek smatrao korektnom i časnom, a osobno nikad nisam bio kažnjen niti za najmanji prekršaj u Hrvatskoj.

Prvo bih se dotaknuo komentara tipa "Ako nisi to napravio, ne bi ni platio kaznu!". Kaznu sam naravno platio jer dolasci na moguća sudska ročišta iz Njemačke bi me puno više koštala, a i radim te si ne mogu priuštiti slobodno vrijeme kad god mi se prohtije.

Drugi komentari koji kažu da lažem i izmišljam. Čovjek sam starije životne dobi, ozbiljan, doista nemam razloga izmisliti takvu priču i kao što sam već naveo, nikada u Hrvatskoj nisam kažnjavan.

Treću skupinu komentara u kojima mi se poručuje da sam to i zaslužio da te da sam trebao dobiti i veću kaznu bih komentirao činjenicom da sam u biti trebao dobiti samo opomenu, kao i svaki drugi građanin Republike Hrvatske koji nema kazni. Dakle, meni je ovo prvi prekršaj i ne znam zašto nisam bio tretiran kao svi ostali te dobio opomenu ili ta privilegija ne postoji za vozače automobila stranih registarskih oznaka?!

Na kraju bih se dotaknuo meni najozbiljnijih komentara i priča koje su došle do mene od pojedinih policijskih djelatnika koji kažu da mi nije bilo pametno sve ovo javno objaviti jer ću tek sada vidjeti što je hrvatska policija i biti pod većom pratnjom policije! Ne znam trebam li ovo shvatiti kao nekakvu prijetnju ili upozorenje da više ne dolazim svojoj kući, u Hrvatsku?!

U konačnici želim reći da je meni potpuno svejedno jesam li dobio opomenu ili bilo kakvu novčanu kaznu, boli me zato što je namjerno povrijeđeno moje dostojanstvo i što me se bez ikakvog razloga okarakteriziralo kao lažljivca."

Ivo Marković


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: