SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Gradska knjižnica slavi 76. rođendan darivajući najvjernije čitatelje

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Grad Sl. Brod
FOTO: Grad Sl. Brod

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Grad Sl. Brod
FOTO: Grad Sl. Brod

Gradska knjižnica u Slavonskom Brodu bogatim je programom proslavila 76 godina svojega postojanja. U 11:30 sati u predvorju Gradske knjižnice Slavonski Brod organizirana je rođendanska izložba „Anamorfoza portreta Ivane Brlić-Mažuranić kroz pisane razgovore: ženski glasovi u pismima“ autorice Matee Žilić, mag. cult. i dipl. knjiž.
U 12 sati nagrađeni su najčitatelji Gradske knjižnice za 2023. i proglašeni počasni članovi Gradske knjižnice. Nakon prezentacije i govora ravnateljice Ružice Bobovački organizirana je predstava „Susjed“ u izvedbi Teatra Exit. Predstava je nastala prema istoimenom nagrađivanom romanu spisateljice Marine Vujčić u režiji Janeza Vajeveca, a u izvedbi Vesne Tominac-Matačić. Na svečanosti je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača koja je svim djelatnicima čestitala Dan Gradske knjižnice u Slavonskom Brodu te im poželjela još puno godina uspješnog djelovanja.
Gradska knjižnica Slavonski Brod osnovana je 1948. godine. Sa samo 1416 knjiga i zaposlena dva djelatnika, svoju je knjižničnu djelatnost vrijedno i ponosno gradila. Danas knjižnica broji izuzetno bogat knjižni fond nabavljen sredstvima Ministarstva kulture i medija, sredstvima Grada Slavonskog Broda i darom građana. Posebnost knjižnice su zbirke: Zavičajna zbirka, Zbirka Domovinskog rata, Zbirka RARA, Zbirka REM i Zbirka Hrvata Bosanske Posavine. Knjižnica Slavonski Brod je organizator brojnih kulturnih programa u Slavonskom Brodu te često ima gostujućeg autora te promociju knjiga. Gradska knjižnica u Slavonskom Brodu posebno se ističe u veličanju zavičajnih književnika od kojih se ističu Ivana Brlić-Mažuranić i Dragutin Tadijanović, a svake godine vrijedno radi u smislu poboljšanja i povećanja knjižničnih usluga za djecu i odrasle.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.