Građanka prilikom čišćenja pronašla minu

FOTO: valpovstina.info

4.10.2022. | 16:57 | PU brodsko-posavska
IZVOR: PU brodsko-posavska
Pregleda: 1860

Građanka sa područja Okučana, jučer je nakon odluke o dragovoljnoj predaji oružja pozvala policijske službenike, koji su po pozivu došli na adresu pozivateljice i na siguran način preuzeli ubojito sredstvo.

Naime, ista je prilikom čišćenja tavana obiteljske kuće pronašla predmet, te posumnjala da se radi o eksplozivnom sredstvu. Njezinu sumnju potvrdio je policijski službenik stručno osposobljen za protueksplozijsku zaštitu, koji je utvrdio da se radi o tromblonskoj kumulativnoj mini M 60, a koju je izuzeo sa mjesta pronalaska u cilju daljnjeg uništenja.  

Policija podsjeća građane na Kampanju „Manje oružja – manje tragedija“ u sklopu koje i dalje mogu u neograničenom vremenu dragovoljno predati oružje bez sankcija. Potrebno je samo nakon odluke o dragovoljnoj predaji pozvati policiju na broj 192, koji će doći na adresu pozivatelja i preuzeti minsko eksplozivna sredstva i drugo oružje na siguran način.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI