SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Gradi se novi dječiji vrtić za 72 djeteta i 10 parkirnih mjesta

SB Online | Gradi se novi dječiji vrtić za 72 djeteta i 10 parkirnih mjesta SB Online | Gradi se novi dječiji vrtić za 72 djeteta i 10 parkirnih mjesta

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Grad Slavonski Brod
FOTO: Grad Slavonski Brod

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Dječji vrtić „Svarožić“ imat će ukupno četiri odgojno-obrazovne skupine za ukupno 72 djeteta (tri vrtićke jedinice i jednu jasličku jedinicu). Građevina će biti smještena u ulicu Ivana Cankara, južno od Došenove ulice i Naselja Marka Majstorovića (naselja za mlade obitelji).

Glavni je ulaz u dječji vrtić na sjeveroistočnom pročelju. Gospodarski dio građevine sadrži distributivnu kuhinju, kuhinjska spremišta, garderobu i sanitarije kuhinjskog i tehničkog osoblja, spremišta, spremišta rublja i sredstva za čišćenje i pranje, prostore strojarnice i spremište za smeće. Administrativni dio građevine sadrži urede, prostore osoblja, izolaciju, spremišta, prostore za roditelje i pripadajuće sanitarije. Na južnom krovu prateće građevine predviđena je fotonaponska elektrana, čija je namjena proizvodnja električne energije za vlastite potrebe građevine.

Predviđena je izgradnja 10 parkirališnih mjesta, od kojih je jedno predviđeno za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću. Na ulazu u parkiralište postavit će se rampa, a predviđeno je i jedno mjesto za punjenje električnih vozila. Dio čestice oko građevine djelomično će se urediti popločavanjem betonskim opločnicima te većim dijelom hortikulturno urediti (zatravniti) te će se zasaditi stabla. Dječja igrala predviđena su uz sjeverni dio građevine te južno od građevine uz terase jedinica.

U sklopu Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt izgradnje dječjeg vrtića „Svarožić“ osigurana su sredstva kojima će Europska unija iz Mehanizma za oporavak i otpornost sufinancirati izvođenje radova na izgradnji predmetnog dječjeg vrtića u iznosu od 649.810,87 eura bespovratnih sredstava. Procijenjena je vrijednost radova za postupak javne nabave 1.696.000,00 eura bez PDV-a, odnosno 2.120.000,00 eura s PDV-om, s rokom za dostavu ponuda 16. siječnja 2024. godine. Rok je za izvođenje 12 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

Izvor:www.slavonski-brod.hrOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: