SB Online

Evo kad se otvara Katarinski sajam

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: Grad SB

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | Evo kad se otvara Katarinski sajam SB Online | Evo kad se otvara Katarinski sajam

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: Grad SB

Već mnogima tradicionalni i 26. po redu Katarinski sajam otvara svoja vrata u četvrtak, 23. studenoga 2023. godine. Tako će brojni posjetitelji, od najmlađih do nešto zrelijih generacija, uživati u prezentacijama proizvoda lokalnih OPG-ova i proizvođača sve do nedjelje, 26. studenoga 2023. godine.

Od prvoga Sajma održanog već davne 1796. godine ostale su temeljne potrebe posjetitelja za opskrbljivanje kvalitetnom zimskom robom te prigodnim proslavama i zabavama u obliku balova i koncerata koje su tada organizirali obrtnička omladina ili neko gradsko društvo. Ni danas nije mnogo drugačije, samo je lokacija izmještena, a i potrebe su prilagođene građanima. Među izlagačima moguće je pronaći brojne lokalne udruge, OPG-ove i ugostitelje koji predstavljaju svoje usluge, no bogat je ove godine i kulturno-folklorni program s nastupima Gradske limene glazbe „Željezničar“, ženskog vokalnog ansambla „Viojlice“, UKPD-a Ukrajina, školskih tamburaških sastava te brojnih kulturno-umjetničkih društava. Okosnicu kulturnog programa čini koncert Šime Jovanovca i tamburaškog sastava „Rubato“, predviđen za subotu u 19 sati u maloj dvorani SD-a „Vijuš“.

Također će se održati gastro manifestacija „Kuhajmo slavonski“ koja priprema tradicionalna slavonska jela te „Čvarkijada i druga starinska jela“ koju će prezentirati KUD „Podvinje“ uz, dakako, mogućnost degustacije. Na platou ispred dvorane „Vijuš“ Udruženje obrtnika Slavonski Brod prezentirat će stare zanate (kovač, opančar, lončar, remenar, čipkarica), a i predviđene su edukativne dječje radionice i predstave te prezentacija dječjih rukotvorina vrtićaraca u sklopu dječjeg Katarinskog sajma. No, to je tek dio bogatog programa koji je dostupan na POVEZNICI.



Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.