SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Duspari direktor našao se Povjerenstvu za sukob interesa: Evo o čemu je riječ

PRIJE 11 MJESECI
TEKST: SBOnline

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Duspari direktor našao se Povjerenstvu za sukob interesa: Evo o čemu je riječ SB Online | Duspari direktor našao se Povjerenstvu za sukob interesa: Evo o čemu je riječ

PRIJE 11 MJESECI
TEKST: SBOnline

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Početkom prosinca 2022. godine Trgovački sud u Osijeku - stalna služba u Slavonskom Brodu upisao je u sudski registar novoosnovano trgovačko društvo Geotermalni izvori Brod d.o.o.

Odlukom Skupštine društva od 26.01.2023. godine za direktora tvrtke imenovan je Franjo Mrva.

Kako je navedeno Franjo Mrva diplomirani je pravnik, te nije član niti jedne stranke. Kako saznajemo iz izvora bliskih slavonskobrodskoj Gradskoj upravi, dužnost direktora tvrtke Geotermalni izvori Brod d.o.o. obavljat će volonterski.

Jedan od najbližih suradnika gradonačelnika Mirka Duspare kazao nam je kako Mrva uživa veliko povjerenje gradonačelnika, što dokazuje i činjenica da obnaša dužnost novoosnovane tvrtke uz svoj posao voditelja Sektora toplinarstva u tvrtki Brod-plin d.o.o.

Kako smo već naveli funkciju direktora obnašat će volonterski, dok svoju plaći u visini od 1.377,60 eura dobiva kao voditelj Sektora toplinarstva u Brod-plinu. Pored svoje plaće Mrva na godišnjoj razini od drugog dohotka dobije 4.778,02 eura.

"U odnosu na predmet M-55/23 otvoren temeljem zahtjeva obveznika Franje Mrve Povjerenstvo je obvezniku dalo mišljenje da ne može istovremeno uz obnašanje dužnosti direktora trgovačkog društva Geotermalni izvori Brod d.o.o. obnašati javnu dužnost suca porotnika Općinskog suda u Slavonskom Brodu te je obveznika uputilo da u najkraćem roku razriješi okolnost istodobnog obnašanja navedenih dužnosti te da Povjerenstvo o navedenom dostavi dokaze", kazali su iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.