SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

DOZNALI SMO! Policija: Uhvaćena skupina stranih državljana. Mještani: Migranti došli u centar sela

SB Online | DOZNALI SMO! Policija: Uhvaćena skupina stranih državljana. Mještani: Migranti došli u centar sela SB Online | DOZNALI SMO! Policija: Uhvaćena skupina stranih državljana. Mještani: Migranti došli u centar sela

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Luka Safundžić

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Kako smo i izvještavali u ponedjeljak je održana sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije, na aktualnom satu bilo je puno raznih pitanja, a mi izdvajamo pitanje vijećnika Damira Klaića

"Općina Klakar postala je učestala migrantska ruta. Stanovnici iskazuju nesigurnost i uznemirenost. Po navodima stanovnika Donje Bebrine prije tjedan dana, baš u njihovom mjestu uhvaćena je skupina migranata, točnije njih 19. Što vi gospodine župane možete učiniti po pitanju istoga, kako stanovnici općine Klakar ne bi bili nesigurni i uznemireni", upitao je vijećnik Klaić.

"Nažalost cijela Europa ima problem s migrantima, i mali smo sličnih upita i od općina uz Savu, na zapadnom i središnjem dijelu županije, mi kao Uprava ne možemo ništa, a policija sigurno radi svoj posao", odgovorio je župan Danijel Marušić.

ŠTO POLICIJA KAŽE?

Kako smo medij koji učestalo šalje upite, jer smatramo da smo "produžena ruka" naših građana, isto tako smatramo da je ovo veliki problem poslali smo upit PU brodsko-posavskoj:

"Vezano uz Vaš upit, obavještavamo Vas kako su policijski službenici 19. studenog 2021. godine oko 10.45 sati na području općine Klakar uočili više stranih državljana koji su bili bez osobnih dokumenata.

Zbog zdravstvenih tegoba navedenih osoba na mjesto događaja pozvani su djelatnici Hitne medicinske pomoći, koji su jedno dijete s majkom prevezli u Opću bolnicu u Slavonskom Brodu gdje su zdravstveno zbrinuti. Ostale su osobe prevezene u službene prostorije na kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile okolnosti ulaska u RH te kako bi se utvrdio njihov identitet", odgovorili su nam.

"Utvrđeno je kako se radi o državljanima Afganistana, koji su nezakonito prešli državnu granicu na rijeci Savi iz Bosne i Hercegovine. U službenim prostorijama im se, nakon ukazane liječničke pomoći, pridružila majka s djetetom te su svi stranci izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Nakon kriminalističkog istraživanja, stranci su prevezeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu", dodaju iz PU brodsko posavske.

Dodajmo svemu kako je vijećnik Klaić iznio i sljedeću informaciju "prije mjesec dana u zgradi općine ušlo je četvero migranata, dvije odrasle osobe s dvoje djece". Potvrđeno nam je od nekoliko očevidaca, kako je istina da su migranti ušli u samu zgradu općine.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: