Dok se Đuro Đaković ’guši’ Nadzorni odbor imat će veliku novčanu naknadu

FOTO: SBonline

20.3.2023. | 13:00 | SBonline
IZVOR: SBonline
Pregleda: 2329

Đuro Đaković Grupa poziva na Glavnu skupštinu društva i to 04.05.2023. godine u 13h.
Dnevni red Glavne skupštine:
1. Odluka o usklađenju temeljnog kapitala i dionica Društva smanjenjem temeljnog kapitala radi
usklađenja sa Zakonom o trgovačkim društvima
2. Odluka o izmjenama i dopunama Statuta Društva
3. Odluka o nagradi članova Nadzornog i Revizijskog odbora

Treća točka dnevnog reda je posebno zanimljiva jer se tamo nalaze naknade za članove Nadzornog odbora i članove Revizijskog odbora.
Prijedlog je da članovi Nadzornog odbora imaju naknadu od 600 eura plus troškovi dolaska na sjednicu te članovi Revizijskog odbora 300 eura također plus troškovi dolaska na sjednicu.
Kako smo ranije pisali da u halama Specijalnih vozila nema grijanja i da to nisu uvjeti za normalan rad, naknade članovima Nadzornog odbora i Revizijskog odbora čine se preveliki. Dok ĐĐ polako tone u i guši se u žestokoj konkurenciji na tržištu te nedovoljnoj stručnosti kadra koji trenutačno postoji, nadzornici i revizore u svoj đep se staviti lijepe svote novca.
Kao i do sada sindikati šute, nema nikakvog priopćenja za medije niti ih očito smetaju visoke naknade ljudima koji nadziru i koji bi trebali biti zamašnjak za nove poslove i opstanak nekadašnjeg giganta.

"Predsjedniku, zamjeniku predsjednika i članovima Nadzornog odbora društva pripada mjesečna nagrada u neto iznosu od 600,00 EUR.
Predsjedniku i svakom članu Revizijskog odbora pripada mjesečna nagrada u neto iznosu od 300,00 EUR.
Nadzorni odbor može ostvariti pravo na varijabilni dio nagrade samo po posebnoj Odluci Glavne skupštine".Pored nagrade utvrđene u točci I i II ove odluke, članovima Nadzornog i Revizijskog odbora isplaćuje se stvarno učinjeni materijalni trošak dolaska na sjednice Nadzornog i Revizijskog odbora te Glavne skupštine Društva".

Također na Glavnoj skupštini će se raspravljati o cijeni dionice ĐĐ-a koja bi se kako kažu zbog usklađivanja trebala spustiti s 1,33 eura na 1 euro.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI