SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Prodavala kućanski uređaj, dala podatke s kartice s koje je ʼskinutoʼ popriličan iznos

SB Online | Prodavala kućanski uređaj, dala podatke s kartice s koje je ʼskinutoʼ popriličan iznos SB Online | Prodavala kućanski uređaj, dala podatke s kartice s koje je ʼskinutoʼ popriličan iznos

Fotografija nije povezana s događajem/Ilustracija

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: PU brodsko-posavska
FOTO: Shutterstock

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

U petak, 1. prosinca, 26-godišnjakinja je u Policijskoj postaji Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje prijavila kazneno djelo računalne prijevare. Oštećena je putem online oglasnika oglasila da prodaje kućanski uređaj.

Nakon toga joj se javila nepoznata osoba od koje je dobila internetski link u koji je unijela svoje podatke i podatke bankovne kartice kako bi joj nepoznata osoba mogla uplatiti novac na račun. Nakon što je upisala i poslala tražene podatke, saznala je da je sa njenog računa skinuto oko 1700 eura.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

Savjetujemo građane da budu oprezni i koriste samo poznate web trgovine. Uvijek ažurirajte lozinke s kojima pristupate kupnji i ne dijelite olako svoje osobne podatke.
Zaštitite svoje računalo instalacijom antivirusnog softvera, te uvijek pazite na koje se mreže spajate (izbjegavajte otvorene WiFi mreže), te također izbjegavajte online kupovinu na javnim mjestima.
 Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: