SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

DOBRE VIJESTI ZA UMIROVLJENIKE: Najavljen rast mirovina, a poznato je i za koliko...

SB Online | DOBRE VIJESTI ZA UMIROVLJENIKE: Najavljen rast mirovina, a poznato je i za koliko... SB Online | DOBRE VIJESTI ZA UMIROVLJENIKE: Najavljen rast mirovina, a poznato je i za koliko...

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Andrea Lužanac

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

U današnje vrijeme kada cijene gotovo svega abnormalno divljaju, umirovljenici jedva spajaju kraj s krajem. U Hrvatskoj je na žalost oko 800.000 siromašnih građana i samo oni znaju kako im je živjeti s minimalnim primanjima.

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić najavio je jednu i više nego odličnu vijest za umirovljenike. Naime, kako kaže umirovljenicima će rasti mirovine.

“Povećat ćemo mirovine za 10 posto, unatoč geopolitičkim zbivanjima i inflaciji”, poručio je ministar na sjednici na kojoj je iznesen i podatak da Hrvatska danas ima oko 1,5 milijuna osiguranika i preko 1,2 milijuna korisnika mirovina, piše Poslovni.hr.

Piletić je istaknuo i činjenicu da je visina prosječne plaće gotovo 7500 kuna te da je Vladi u cilju da do kraja mandata podigne minimalnu plaću na 4250 kuna. 


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: