Devetnica za Stadlerovo progašenje blaženim u Vinogorju

FOTO: djos.hr

26.5.2023. | 14:24 | Đakovačko-osječka nadbiskupija
Pregleda: 366

Devetnica Djetetu Isusu, koju su 25. ožujka ove godine – na blagdan Navještenja Gospodinova započele Služavke Maloga Isusa, a kojom nastavljaju molitvu za proglašenje blaženim i svetim svoga utemeljitelja sluge Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera, prvog vrhbosanskog nadbiskupa u godini jubileja 180. obljetnice njegova rođenja i krštenja, nastavljena je u četvrtak, 25. svibnja. Jutarnje misno slavlje u kapelici Djeteta Isusa u Stadlerovoj spomen kući u Brodskom Vinogorju u Slavonskom Brodu, u kojoj od 2016. djeluju Služavke Maloga Isusa (SMI), predvodio je vlč. David Sluganović, župnik brodske župe Svete Obitelji. Suslavio je vlč. Josip Čabraja, župnik u Njemačkoj, koji ovih dana boravi u Hrvatskoj.

Ocrtavajući život i djelo sluge Božjega Josipa Stadlera, koji je odnedavno i počasni građanin Slavonskog Broda, vlč. David je ustvrdio kako nam taj veliki čovjek treba biti primjer i poticaj da se više okrenemo potrebama drugih, da im pomažemo. Zahvalio je Služavkama Maloga Isusa koje djeluju u brodskom samostanu što to doista čine u svome gradu te se u molitvi posebno prisjetio, ne tako davno, triju poginulih sestara koje su također djelovale u Slavonskom Brodu. Pozvao je vjernike da više upoznavaju Isusa, da si posvješćuju kako se rodio za svakoga od nas te da se trudimo da nama i našim bližnjima svaki dan bude Božić.

Kako na kraju svih misa svećenik posebno blagoslovi dječicu, vlč. David posebno je blagoslovio djevojčicu Sofiju-Ivu Mraz, koja je toga jutra jedina od djece sudjelovala na misi, a slavlje je obogatila otpjevavši pjesmu Malome Isusu – „Isuse maleni, Bože moj, srce ti dajem da sam tvoj“. Preko prisutnih roditelja vlč. David blagoslovio je i svu ostalu djecu, koja zbog školskih obveza nisu mogla doći na misu.


Nakon molitve za Stadlerovo proglašenje blaženim i pobožnosti Djetetu Isusu s. Kristina Adžamić (SMI) pozvala je vjernike da im se pridruže u molitvi za Stadlerovo proglašenje blaženim i svetim za koju nakanu posebno mole na misnim slavljima svakoga 25. u mjesecu sve do Božića u kapelici Djeteta Isusa u Stadlerovoj spomen-kući sestara SMI u Brodskom Vinogorju. Zajedničko druženje i nastavljeno je u lijepom prostranom dvorištu centra. Vjernike je toga puta iznenadio vlč. David koji je za sve pripremio obilan doručak.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI