SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Brodski policajci spriječili još jedno kriumčarenje stranih državljana

PRIJE 9 MJESECI
TEKST: D. Krstanović / PU brodsko-posavska
FOTO: PU brodsko-posavska

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Brodski policajci spriječili još jedno kriumčarenje stranih državljana SB Online | Brodski policajci spriječili još jedno kriumčarenje stranih državljana

Brodski policajci spriječili još jedno kriumčarenje stranih državljanačarenje

PRIJE 9 MJESECI
TEKST: D. Krstanović / PU brodsko-posavska
FOTO: PU brodsko-posavska

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

U sklopu zadaća na zaštiti državne granice Republike Hrvatske te ujedno vanjske granice Europske unije, policijski službenici Mobilnog tima Policijske uprave brodsko-posavske spriječili su još jedan pokušaj krijumčarenja osoba.

Naime, dana 7. rujna, u 22 sata, u Slavonskom Brodu, kontroliran je osobni automobil kojim je upravljao 42-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Policajci su vizualnim pregledom na suvozačevom mjestu uočili jednu osobu, a na zadnjem sjedištu automobila još tri.

Daljnjim radom i kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske uprave brodsko-posavske, utvrđeno je da se radi o stranim državljanima, koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine preko rijeke Save. 

Također je utvrđeno da je osumnjičeni 42-godišnjak iz koristoljublja sukladno prethodnom dogovoru sa nepoznatom osobom navedene osobe primio u automobil te ih namjeravao prevesti do Italije.

Policijski službenici su osobni automobil privremeno oduzeli, te su 42-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom su ga doveli sucu istrage koji mu je rješenjem odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. Jučer, 8. rujna u 16:30 sati isti je predan u zatvor u Požegu. 

U provedenom upravnom postupku stranim državljanima su donesena rješenja o protjerivanju sa zabranom ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj u trajanju od godinu dana.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.