SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Brođani opljačkali kombi zaštitarske tvrtke Aleph Tau iz Slavonskog Broda

SB Online | Brođani opljačkali kombi zaštitarske tvrtke Aleph Tau iz Slavonskog Broda SB Online | Brođani opljačkali kombi zaštitarske tvrtke Aleph Tau iz Slavonskog Broda

PRIJE 4 GODINE
TEKST: Nikola Patković/www.jutarnji.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Maskirani dvojac pokraj šume između mjesta Hrastin i Koprivna presreo je kombi sa zaštitarima i zasuo ih mecima

Vozi, vozi, stisni gas", vikao je prestravljeni Krunoslav Balešić sa suvozačkog mjesta svom kolegi Mariju Leitkamu koji je upravljao kombi vozilom Citroën Nemo zaštitarske tvrtke Aleph Tau iz Slavonskog Broda, na što mu je Leitkam odgovorio: "Zar ne vidiš kakve su mi noge?"

Bilo je to nekoliko sekundi nakon što ih je presreo maskirani dvojac pokraj šume između mjesta Hrastin i Koprivna i nakon što je prema njima ispaljeno više hitaca iz automatskog oružja u nakani da ih zaustave i opljačkaju novac koji su zaštitari Balešić i Leitkam tog dana preuzeli iz 70-ak NTL-ovih trgovina u Slavoniji te ga prevozili u Finu u Vinkovce.

Potkoljenice Marija Leitkama bile su izrešetane, a mišići na njima praktički razmrskani. Prema njima je ispaljeno 17 hitaca.

Leitkam nije imao snage za stiskanje gasa pa je Balešić prebacio svoju nogu preko mjenjača pokušavajući ubrzati vozilo i pobjeći napadačima.

Organizator

No, i motor automobila bio je oštećen pa se vozilo nakon 50-ak metara zaustavilo, a zaštitari ostali na milost i nemilost beskrupuloznim napadačima. Dio je to iskaza nesretnih zaštitara o napadu koji su doživjeli 21. listopada 2019. nešto prije 15 sati.

Maskirani pljačkaši koji su ih presreli bili su Ahmet Alija (27) i Zvonimir Mijatović (24), a nedaleko od mjesta napada Aliju i Mijatovića u Mercedesu je čekao Ilija Ćorić (24), u to vrijeme također zaposlenik Aleph Taua i organizator pljačke.

Sva su trojica iz Slavonskog Broda. U utorak će im na Županijskom sudu u Osijeku početi suđenje za dva pokušaja teškog ubojstva te razbojništvo. Iz zaštitarskog kombija opljačkali su 773.957,92 kuna.

Izvor: www.jutarnji.hr

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: