SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

[FOTOGALERIJA] Na „Sovskm jezeru 2023“ okupilo se 185 trkača iz Hrvatske, Srbije, Mađarske i Ukrajine

PRIJE 9 MJESECI
TEKST: SB Online

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

[FOTOGALERIJA] Na „Sovskm jezeru 2023“ okupio 185 trkača iz Hrvatske, Srbije, Mađarske i Ukrajine

PRIJE 9 MJESECI
TEKST: SB Online

Odbor za uređenje i zaštitu Sovskog jezera, pod pokroviteljstvom Općine Čaglin, organizirao je 26. kolovoza (subota) drugu po redu utrku u prirodi Trail „Sovsko jezero 2023“. Unatoč iznimno vrućem vremenu, okupilo se 185 trkača iz Hrvatske, Srbije, Mađarske i Ukrajine. Za odrasle je organiziran mali trail (5km), srednji trail (10 km) i veliki trail (21 km), kružna utrka koja obuhvaća čak tri županije: Požeško-slavonsku, Osječko-baranjsku i Brodsko-posavsku. Dječja utrka počela je u 10 sati na trima stazama, u dužini 200, 400 i 600 metara. Start odraslih trkača bio je je u 11 sati pored Sovskog jezera, a olakšavajuća okolnost je ta što su dijelovi staza u sastavu šuma i šumske hladovine pa je to natjecateljima davalo dodatnu snagu i motivaciju.

Na otvaranju natjecanja predsjednik Odbora Zdenko Poljaković obratio se u ime organizatora prigodnim pozdravnim riječima dobrodošlice. -Zahvaljujem svim sponzorima i volonterima te pojedinim udrugama, posebno s područja Općine Čaglin, koji su omogućili da se ova manifestacija održi. Želim vam ugodan dan i dobar provod na Sovskom jezeru-poručio je Z. Poljaković Općinski načelnik Dalibor Bardač zahvalio je svim natjecateljima koji su se odazvali na drugi po redu trail te svima poželio uspjeh na pojedinim utrkama, a čestitao je pobjednicima Dječje utrke. Zahvalio je svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji ove manifestacije.

Pozdravljajući natjecatelje iz Hrvatske i one koji su došli iz drugih država, županica Antonija Jozić zaželjela im je srdačnu dobrodošlicu u Požeško-slavonsku županiju.

-Ovdje se nalazite na Sovskom jezeru, ostacima Panonskog mora i s ove točke krećete u svoje natjecanje. Nadam se da će biti uspješno i da ćete ga odraditi do kraja, ovisno o stazama na koje ste se prijavili, a najbolji će, naravno, pobijediti. Vjerujem da ćete sobom ponijeti lijepe uspomene s ovoga mjesta, iz naše Županije. Neka vam bude sretno i uspješno i vidimo se dogodine-kazala je županica.

Staze su bile u potpunosti označene planinarskim markacijama, trakama ili putokazima, a na pojedinim mjestima trkači su se mogli osvježiti vodom i sokovima. Svim trkačima koji su došli do cilja, koji je bio na istom mjestu gdje i start, podijeljene su medalje. Prigodne nagrade su uručene u muškoj i ženskoj konkurenciji trima prvoplasiranim u svakoj kategoriji. Organizator ove manifestacije pobrinuo se za raznovrsnu gastronomsku ponudu. Na jelovniku su bili pikantni čobanac, grah, pečena prasetina i janjetina, uz kvalitetna domaća vina, pivo i osvježavajuća pića. Za dobro raspoloženje u lijepom prirodnom okruženue Sovskog jezera i Dilj-gore bili su zaduženi članovi požeškog Tamburaškog sastava „Zlatna dolina“.

 

 
 
 Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.