SB Online

Zasuci rukave: Župan Marušić na Zeljarijadi

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: Brodsko-posavska županija
FOTO: bpz.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | Zasuci rukave: Župan Marušić na Zeljarijadi SB Online | Zasuci rukave: Župan Marušić na Zeljarijadi

Zasuči rukave: Župan Marušić na Zeljarijadi

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: Brodsko-posavska županija
FOTO: bpz.hr

Općina Vidovec ovog je vikenda središte gospodarskog kulturnog, gastronomskog i zabavnog događanja.  
Iako je bogat program Zeljarijade započeo već u petak sa zeljarskim igrama te prezentacijom gaženja i kiseljenja zelja, kao i zeljarskom noći, danas je službeno otvorena 25. Zeljarijada, najveća gastronomska manifestacije u Varaždinskoj županiji, koja se tradicionalno održava u Općini Vidovec.

Organizator ove manifestacije, koja obuhvaća bogat trodnevni program s ciljem popularizacije Varaždinskog zelja i drugih autohtonih proizvoda Varaždinske županije, je Kulturno-umjetničko društvo Vidovec, a manifestaciju pokroviteljstvom podržavaju Općina Vidovec i Varaždinska županija, s Ministarstvom poljoprivrede kao glavnim pokroviteljem.

25. po redu Zeljarijadu, manifestaciju posvećenu autohtonom proizvodu vidovečkog kraja - zelju, svečano je otvorila ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Prigodnim riječima obratili su se i posebni gosti ovogodišnje Zeljarijade župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić pohvalivši manifestaciju te izrazivši veliko zadovoljstvo što nazoče ovom jubilarnom izdanju ove gastronomske manifestacije.

EU zastupnica Sunčana Glavak podsjetila je prisutne koliko je važna oznaka izvornosti na razini Europske unije, dok je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk podsjetio na važnost održavanja ovakvih manifestacija.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.