SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Zanimljiva izložba otvorena u Sl. Brodu, imamo fotke

PRIJE 1 GODINU
TEKST: SBOnline

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Zanimljiva izložba otvorena u Sl. Brodu, imamo fotke SB Online | Zanimljiva izložba otvorena u Sl. Brodu, imamo fotke

PRIJE 1 GODINU
TEKST: SBOnline

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Jučer, 19. lipnja 2023. godine, u organizaciji Informativno pravnog centra održano je svečano otvorenje Photovoice izložbe u predvorju Gradske knjižnice Slavonski Brod. Izložba će biti otvorena za sve posjetitelje od 19. lipnja do 9. srpnja 2023. godine, a prikazuje fotografije detalja iz svakodnevnog života stanovnika romskog naselja „Josip Rimac“. Autori fotografija su volonteri i romski medijatori IPC te učenici OŠ Hugo Badalić.

Izložba je dio projekata „Jednakost za Rome kroz suzbijanje diskriminacije“ i „Škola ljudskih prava“ koje provodi Informativno pravni centar s partnerima Gradskom knjižnicom Slavonski Brod, OŠ Hugo Badalić i DKolektivom. Ovim projektima, kroz različite aktivnosti, nastoji se podignuti svijest o ljudskim pravima i diskriminaciji.

Cilj prikazanih fotografije je senzibilizirati širu javnost o problemima s kojima se susreću Romi u našoj lokalnoj zajednici. Koristeći neposrednost vizualne slike i popratnih priča promiče se stvaranje zdrave i inkluzivne sredine. Na svečanom otvorenju sudjelovali su predstavnici romske zajednice, predstavnici institucija, obrazovnih ustanova, organizacija civilnog društva te učenici OŠ Hugo Badalić .

Ova medijska objava kao i projekt „Jednakost za Rome kroz suzbijanje diskriminacije“ podržana je kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.