SB Online

Voće skuplje 135, pašteta 111 posto. Zašto cijene hrane i dalje lete u nebo? ’Očito netko bere ekstra zaradu...’

PRIJE 2 MJESECA
DANAS.HR/DANAS.HR
PRIKAZA: 547

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | Voće skuplje 135, pašteta 111 posto. Zašto cijene hrane i dalje lete u nebo? ’Očito netko bere ekstra zaradu...’ SB Online | Voće skuplje 135, pašteta 111 posto. Zašto cijene hrane i dalje lete u nebo? ’Očito netko bere ekstra zaradu...’

PRIJE 2 MJESECA
DANAS.HR/DANAS.HR
PRIKAZA: 547

Predsjednik Nezavisnih sindikata Krešimir Sever ističe da netko ubire ekstra profit i da pohlepa dolazi maksimalno do izražaja. 'Mnogi tu čak i ne love u mutnome radi toga što oni dižu cijene dok je to netko spreman platiti', istaknuo je

Artikli koji su najviše poskupjeli posljednjih mjeseci u Hrvatskoj su zubna pasta i to 230 posto, voće za 135 posto, a pašteta 111 posto. Navedeni su na internetskoj stranici "Kretanje cijena" čija je svrha ukrotiti inflaciju, no to se nije dogodilo.

Pa iako cijene energenata padaju, cijene hrane u Hrvatskoj i dalje snažno rastu. Trgovci lopticu prebacuju na proizvođače, a država može samo promatrati.

"Mjere koje je Vlada imala, fiskalne mjere za ublažavanje prvenstveno rasta cijena energenata koji smanjuju troškove proizvođačima i trgovačkim lancima imale su takvu svrhu. Možda ste zamijetili cijene energenata već nekoliko mjeseci na godišnoj razini znatno padaju i to se mora i treba prelijevati na konačne cijene", ističe posebni premijerov savjetnik za ekonomijuZvonimir Savić.

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikataKrešimir Severističe da je to nešto gdje očito netko ubire ekstra profit i gdje pohlepa dolazi maksimalno do izražaja. "Mnogi tu čak i ne love u mutnome radi toga što oni dižu cijene dok je to netko spreman platiti", objašnjava.

"Onda bi barem javne vlasti trebale kroz inspektorat na jednoj strani kad je riječ o poreznoj inspekciji ili državni inspektorat na drugoj strani, drastično udariti kontrolama", zaključuje Sever.

izvor: danas.hr


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: