SB Online

VELIKO ISTRAŽIVANJE: Ovo je najgora općina u Brodsko-posavskoj županiji

PRIJE 3 MJESECA
SBONLINE
PRIKAZA: 37162

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | VELIKO ISTRAŽIVANJE: Ovo je najgora općina u Brodsko-posavskoj županiji SB Online | VELIKO ISTRAŽIVANJE: Ovo je najgora općina u Brodsko-posavskoj županiji

PRIJE 3 MJESECA
SBONLINE
PRIKAZA: 37162

Transparentni proračuni omogućuju uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu, pa građani mogu vlastitim angažmanom utjecati na efikasnost prikupljanja javnih sredstava i ponude javnih dobara i usluga, na povećanje odgovornosti vlasti i smanjenje mogućnosti za korupciju.

Ocijene prikazuje proračunsku transparentnost mjerenu brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na mrežnim stranicama svih županija, gradova i općina.

U obzir su uzeti samo dokumenti koji su na mrežnim stranicama regionalnih/lokalnih jedinica bili dostupni u razdoblju 1. studenoga 2022. – 18. travnja 2023. i to na dan pretraživanja, ali ne i naknadno objavljeni dokumenti. Takvim izračunom razina proračunske transparentnosti može iznositi od 0 do 5.

Što se tiče Brodsko-posavske županije ona je dobila 5, kao i Grad Slavonski Brod i Grad Nova Gradiška.

Općine Bebrina, Brodski Stupnik, Bukovlje, Cernik, Davor, Donji Andrijevci, Gornja Vrba, Gundinci, Klakar, Nova Kapela, Okučani, Oriovac, Podcrkavlje, Sibinj, Sikirevci, Velika Kopanica i Vrpolje, također su dobile ocjenu odličan (5).

Dragalić, Oprisavci, Slavonski Šamac i Stara Gradiška, dobili su ocjenu vrlo dobar (4). Garčin i Staro Petrovo Selo dobili su trojku (3), a Gornji Bogičevci i Rešetari dvojku (2).

Najgoru ocjenu iz Brodsko-posavske županije, odnosno jedinicu dobila je općina Vrbje.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.