SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

UŽAS U PODCRKAVLJU: Pogledajte kako izgleda osnovna škola

PRIJE 7 MJESECI
TEKST: Ante Krstanović

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 7 MJESECI
TEKST: Ante Krstanović

Ministar Radovan Fuchs sa svojim suradnicima boravio je u Brodsko-posavskoj županiji.

Kako je najavljeno u protokolu ministar znanosti i obrazovanja posjetio je Industrijsko-obrtničku i Tehničku školu u Slavonskom Brodu, Osnovnu školu Blaž Tadijanović u Podcrkavlju, te osnovnu školu Ljudevit Gaj u Novoj Gradiški.

"Mi smo odmah taj dan, vidjeli smo da je krov otišao ali nismo znali koja je stvarna veličina štete, poslije je još bila i ona kiša, tako da cijeli krov je odnesen, većina drvene građe, voda je prodirila kroz sve otvore, od ventilacija, stropnih prozora.

Gore su gipsane ploče koje su namočene, dio pada, dio ne. Sve što tu večer nije bilo uništeno od vode, to smo uspjeli maknuti. Dio gdje je dvorana i blagovaonica, taj dio je suh ostao, većina inventara to smo prenijeli i spasili. Pokušavali smo prekriti, ali gore je prevelika površina, prevelika šteta. Knjižnica i informatička učionica su spašeni jer su kat dolje.

Nadamo se da će brzo krenuti sanacija. Pomagali su do sada svi, vidjet ćemo kad dođe do sanacije kako će biti. Prošle smo godine imali 132 učenika od 1. do 8. razreda, po jedna razredni odjel.

Ima djece, kako ćemo početi iduću godinu, ne znam vidjet ćemo", kazala je ravnateljica Osnovne škola Blaž Tadijanović u Podcrkavlju koja je obnovljena 2017. godine.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.