SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Upozorenje iz policije: Širi se prevara ucjenom, osoba se predstavlja kao ʼSvevideće okoʼ Hina 20:09, 30. studenoga 2023.

SB Online | Upozorenje iz policije: Širi se prevara ucjenom, osoba se predstavlja kao ʼSvevideće okoʼ Hina 20:09, 30. studenoga 2023. SB Online | Upozorenje iz policije: Širi se prevara ucjenom, osoba se predstavlja kao ʼSvevideće okoʼ Hina 20:09, 30. studenoga 2023.

Fotografija nije povezana s događajem/Ilustracija

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Index
FOTO: Shutterstock

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

POLICIJA je upozorila građane da ne nasjedaju na pokušaje prevare putem e-maila nakon što je u jednom danu zaprimila više dojava zabrinutih građana od kojih su nepoznate osobe tražile novac u zamjenu za brisanje navodno "kontroverznih videozapisa za odrasle".

Policija je navela da se radi o "phishing" kampanji u kojoj, u zamjenu za "brisanje" poruka i videozapisa, nepoznata osoba od žrtava traži uplatu na Bitcoin račun u iznosu od 950 eura.

Građanima koji su zaprimili mail tog sadržaja, policija poručuje da ne nasjedaju na pokušaj prevare te da obrišu poruku i ni u kojem slučaju ne uplaćuju novac pošiljatelju.

Nepoznati pošiljatelj, koji se predstavlja kao haker, "Veliki Brat" ili "Svevideće oko" navodi u mailu da je došao u posjed vrlo kontroverznih videozapisa za odrasle koje će objaviti i neće ih biti moguće ukloniti s interneta. 

Policija ističe da, ako je netko ipak uplatio novac, odmah to prijavi. Građanima također savjetuju da nikome ne daju korisničke podatke i lozinke te da ih, ako su to već učinili promijene.

Izvor:www.index.hrOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: