SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Udario ju je šakom u glavu, dok je hranila dijete u sobi

SB Online | Udario ju je šakom u glavu, dok je hranila dijete u sobi SB Online | Udario ju je šakom u glavu, dok je hranila dijete u sobi

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Glas Slavonije
FOTO: freepik

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Tridesetsedmogodišnji Slavonac osuđen je na sedam mjeseci zatvora zbog zlostavljanja supruge i prijetnje da će ju ubiti. Nepravomoćno je prvostupanjskom presudom proglašen krivim jer je, od travnja do 7. rujna 2022., u jednom gradu u Slavoniji i u inozemstvu učestalo i bez povoda inicirao svađe sa suprugom i tukao je.


Vikao je na nju, vrijeđao je, govoreći joj da je kurva, krava, nesposobna, glupa i nikakva p****, psujući joj majku, Boga... Potom ju je 17. kolovoza 2022., u stanu u u inozemstvu, nakon svađe, ošamario, a iste je večeri ponovno udario u rame, na kojem je ostalo vidljivo crvenilo. Bacio je na suprugu i daljinski upravljač, pogodivši ju u trbuh i odgurnuo od sebe. Nasilje se nastavilo u spavaćoj sobi dok je hranila sina na krevetu, gdje ju je udario šakom u glavu, a na kraju je na njezinim tenisicama škarama izrezao vezice i jezik.

Grozne poruke   Uslijedile su psovke: "Sad sam ti uništio sve što sam ti platio, a sutra ću ti uništiti ostale jakne i ubit ću te!" Osuđen je i jer je 2. kolovoza 2022. sa svog telefona poslao više poruka: "Je*** ti mater, ima da te sljedeći put uhvatim za kosu i istjeram na hodnik, kunem ti se Bogom, ma treba ti je*** mater, treba te nabit iz života, smrade, ne tuć‘ te, treba te se riješit‘, jer te ne mogu gledat‘. Dijete kod mene ide ili ti pada glava, ima da u kolicima ostaneš, dirneš mi dijete. Pa ostala bi u kolicima, kunem ti se Bogom dijete nećeš nikad dobit‘, pa makar te morao osakatiti, ne bi imala miran život." Zatim je 7. rujna ispred kuće supruginih roditelja u jednom gradu u Slavoniji supruzi rekao: "Pazi na sina, da psi ne skoče na njega, ako njemu što bude, glavu ću ti otkinuti!"

Nasiljem i porukama teško je kršio propise o zaštiti od nasilja u obitelji, čime je kod supruge izazvao strah i doveo ju u ponižavajući položaj. Iako nije počinjeno teže kazneno djelo, drugome je ozbiljno prijetio da će ga usmrtiti, a kazneno djelo je počinjeno prema bliskoj osobi.

Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam mjeseci, a u izrečenu kaznu uračunava mu se vrijeme provedeno u istražnom zatvoru.

Pokajao se   Slavonac je na suđenju rekao da je kriv za oba kaznena djela i izrazio žaljenje i kajanje, navodeći da je doista u ljutnji rekao i učinio to za što ga se tereti. Rekao je kako je pogriješio i kako mu je ovo najteže razdoblje u životu i mora istaknuti da svoju suprugu voli, da je ona majka njegova djeteta te da ju kao takvu iznimno cijeni i ne može ništa reći protiv nje. Govorio je i da čovjek u ljutnji i svađi svašta kaže, ali nije znao da će to sve dovesti do ovoga gdje se sada nalazi. Nije nikada dosada osuđivan niti je sklon takvom ponašanju, bio je uvijek uz suprugu, i na porodu, živjeli su u inozemstvu, gdje je bio zaposlen, a sada je izgubio posao, obitelj i svog sina i završio u zatvoru. Kod prvog ispitivanja je poricao sve jer je bio u strahu i šokiran cjelokupnom situacijom. Molio je sud da pri odluci o kazni uzme u obzir sve ovo što je iznio pa da mu izrekne uvjetnu osudu ili rad za opće dobro. Bio je pod velikim pritiskom i bilo je jako puno stresa u njihovu životu, u navedenom razdoblju se doista zbog svih ovih okolnosti tako ponašao. Napominjao je da je u navedenom razdoblju jako puno radio, pomagao supruzi u kućanskim poslovima, jedini zarađivao i brinuo se za dijete. Suprugu i dalje voli jer su napravili tisuću dobrih stvari, a sada je došao do ove pozicije u kojoj jest. Na upit savjetnice Općinskog državnog odvjetništva odgovorio je da nije nasilan, a točno je da je udario suprugu, i to je priznao i žao mu je zbog toga te da, kada bi mogao vratiti vrijeme, vratio bi ga odmah.

Na presudu su se žalili državni odvjetnik i 37-godišnjak. Državni odvjetnik tražio je strožu kaznu, a 37-godišnjak je tražio da mu se kazna zatvora zamijeni radom za opće dobro ili uvjetnom kaznom. Drugostupanjski Županijski sud u Rijeci obje je žalbe odbio te potvrdio prvostupanjsku presudu, čime je ona postala i pravomoćna.   Izvor:www.glas-slavonije.hr  


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: