SB Online

U pet godina više od 180 tisuća eura! Duspara sa suradnicima i partnerima doslovce pojeo i popio ogromne novce

PRIJE 2 MJESECA
D. KRSTANOVIĆ
PRIKAZA: 7565

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | U pet godina više od 180 tisuća eura! Duspara sa suradnicima i partnerima doslovce pojeo i popio ogromne novce SB Online | U pet godina više od 180 tisuća eura! Duspara sa suradnicima i partnerima doslovce pojeo i popio ogromne novce

PRIJE 2 MJESECA
D. KRSTANOVIĆ
PRIKAZA: 7565

Nema štednje kod slavonskobrodskog gradonačelnika Mirka Duspare. Na koju god se troškovnu stavku „baci oko“ ostaje se u nevjerici, od raznih donacija, do dnevnica i računalnih, intelektualnih i osobnih usluga u milijunskim iznosima te reprezentaciji i stavci „ostale usluge“ koje je teško obrazložiti.

Trošak iz proračuna Grada Slavonskog Broda na reprezentaciju, hranu i piće, samo je jedna od stavki koju ćemo u ovom članku obraditi, a na koju nam je ukazalo više naših zabrinutih čitatelja.

Gotovo duplo više u odnosu na prethodnu godinu gradonačelnik Mirko Duspara potrošio je proračunskog novca na hranu i piće. U 2022. godini Grad Sl. Brod za reprezentaciju je potrošeno 463 tisuće kuna, što je gotovo 62 tisuće eura, a godinu dana ranije 260 tisuća kuna, odnosno nešto malo manje od 35 tisuća eura.


I ako ih nitko nije pitao zašto, iz Grada su uz potvrdu ove informacije poslali i razlog gotovo duplog povećanja troškova gozbe i čašćenja u 2022. godini

-Troškovi Grada Slavonskog Broda za reprezentaciju u 2021. godini iznosili su 260.471 kn, a u 2022. godini 463.160 kn. Razlog ovakve razlike između 2021. i 2022. godini leži u činjenici da 2021. godine, zbog pandemijskih mjera, nije bilo Svečane sjednice povodom Dana grada Slavonskog Broda i proslave praznika rada, a većina sjednica gradskog vijeća održavale su se online putem. Isto tako, u 2022. godini, u suradnji s Veleposlanstvom Države Izrael u Republici Hrvatskoj, održana je i svečana ceremonija „Pravednik među narodima“ – navode u odgovoru na naš upit.

Možda bi bilo takvo obrazloženje i prihvatljivo da nismo preko Ministarstva financija dobili troškove reprezentacije grada Slavonskog Broda u prethodnim godinama, kada su se redovito održavale Svečane sjednice povodom Dana grada Slavonskog Broda i proslave praznika rada i sl.

Tako je gradonačelnik Duspara na reprezentaciju potrošio u 2019. godini gotovo 37 tisuća eura, godinu prije 2018. godine nešto malo manje od 27,5 tisuća eura. Izdašniji je bio gradonačelnik Duspara u 2017. godini kada je potrošio na reprezentaciju gotovo 30 tisuća eura.

Kao medij nismo zaduženi davati svoje komentare, ali zato jesmo za iznošenje brojki i pokazatelja. Na građanima ostaje da komentiraju iznesene brojke i činjenice, posebice oni koji su uskraćeni za razno razna komunalna ulaganja u njihovom kvartu, ulici i naselju za koja nema novca, dok za druge (ne)potrebne troškove ima.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.