SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

U malom selu u srcu Slavonije najavljen heavy metal festival koji će trajati tri dana

SB Online | U malom selu u srcu Slavonije najavljen heavy metal festival koji će trajati tri dana SB Online | U malom selu u srcu Slavonije najavljen heavy metal festival koji će trajati tri dana

PRIJE 1 GODINU
TEKST: index.hr/index.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

U SLAVONIJU u kolovozu stižu svjetska imena metal scene, a maleno Rajevo Selo, koje mnogi pamte po poplavama 2014. godine, bit će epicentar žestoke glazbe puna tri dana.

Pannonian Rock Festival je trodnevni open air heavy metal festival smješten na lokaciji u srcu Slavonije, na obali rijeke Save u Rajevom Selu. Nakon odgođenog premijernog izdanja 2022. godine festival se održava prvi put od 11. do 13.8.2023.

Već prve godine stižu velika svjetska i regionalnaimena rock i metal glazbe kao što su Tarja Turunen, prva i mnogima najdraža pjevačica megapopularne finske grupeNightwish, Destruction, član velike četvorke njemačke thrash metal scene, Rhapsody of Fire, koji se smatraju pionirima simfonijskog power metala, te Paul Di'Anno, prvi i mnogima omiljeni pjevač legendarnog bendaIron Maiden.

Osim njih nastupaju i Divlje Jagode, Mystic Prophecy, Cobra Spell, Đubrivo, Bombarder, Infernal Tenebra, Po Metra Crijeva i brojni drugi. Prije nego što je odgođeno izdanje festivala 2022., prodali su ulaznice u desetak europskih država i u svakom kutku Hrvatske tako da očekuju dobru posjećenost, poručuju organizatori.

Festival pokrenuo mladi par Pannonian Rock Festival je nastao po uzoru na poznate europske heavy metal festivale koji privuku na desetke tisuća posjetitelja, apokrenuo ga je mladi bračni par Hadaš - Dejvid i Maja. Žive u Njemačkoj, ljubitelji su metala te žele oživiti kraj iz kojeg potječu. Osim cjelodnevnih koncerata, festival nudi i razne druge zabavne sadržaje, a posjetitelji se mogu osvježiti i na obližnjoj plaži.

"Ideja je nastala po uzoru na druge svjetske festivale i s obzirom na to da u Hrvatskoj i šire nemamo takvih festivala, činilo nam se kao dobra ideja", kazali su Dejvid i Maja.

Izvor:www.index.hr


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: