SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Tri osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći u Zadubravlju

PRIJE 10 MJESECI
TEKST: D. Krstanović / PU BRODSKO-POSAVSKA
FOTO: Ilustracija / arhiva, pozega.eu

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Tri osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći u Zadubravlju SB Online | Tri osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći u Zadubravlju

PRIJE 10 MJESECI
TEKST: D. Krstanović / PU BRODSKO-POSAVSKA
FOTO: Ilustracija / arhiva, pozega.eu

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Na kolniku Županijske ceste 4188, u blizini Zadubravlja, dana 21. rujna, u 22.25 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene tri osobe. Policijski službenici su očevidom utvrdili da je do prometne nesreće došlo jer se vozač (r.2005.g.) osobnog automobila nije kretao obilježenom prometnom trakom uz desni rub kolnika, već je prešao na travnatu površinu i sletio u odvodni kanal i nisko raslinje, gdje je automobil završio na krovu. Vozač osobnog automobila nije prilikom vožnje koristio zaštitni sigurnosni pojas. U ovoj prometnoj nesreći ozlijeđena su tri putnika iz automobila, od kojih jedan (r.2006.g.) teško, dok su dva putnika (r.2006. i 2007. g.) lakše ozlijeđena, te je svima pružena liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu gdje su zadržani na daljnjem liječenju. Policijski službenici protiv vozača podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, dok protiv četvrtog putnika (r.2006.g.) podnose optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom).

Od alkoholiziranog recidiviste (1,88 promila) koji je prouzrokovao prometnu nesreću oduzet automobil

Dana 21. rujna, u 12.10 sati, u Slavonskom Brodu, u Ulici Andrije Štampara, dogodila se prometna nesreća koju je prouzrokovao alkoholizirani (1,88 promila) vozač u dobi od 42 (recidivista). Policijski službenici su utvrdili da je 42-godišnjak pod utjecajem alkohola upravljao neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom (istekla prometna dozvola), u vrijeme dok mu je poništena vozačka dozvola i u vrijeme dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Navedeni 42-godišnjak je tijekom vožnje zbog neprilagođene brzine kretanja prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio osobnog automobila kojim je upravljala 51-godišnjakinja, a koja se u tom trenutku sa automobilom zaustavila zbog prometne situacije ispred. Alkotestom je u organizmu 42-godišnjaka očitana koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 1,88 promila te je isti zadržan u policijskoj postaji na otriježnjenju. Policijski službenici su od istoga privremeno oduzeli osobni automobil, te protiv njega podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.