SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Svečano otvorenje manifestacije „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“ ove nedjelje

SB Online | Svečano otvorenje manifestacije „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“ ove nedjelje SB Online | Svečano otvorenje manifestacije „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“ ove nedjelje

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Grad Slavonski Brod
FOTO: Grad Slavonski Brod

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

U nedjelju, 14. travnja 2024. godine započinju tradicionalne dječje svečanosti „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“ koje će trajati sve do 21. travnja 2024. godine. Riječ je o manifestaciji koja svake godine oko čarobnog svijeta bajki Ivane Brlić-Mažuranić okupi više od 6000 posjetitelja, a održava se u travnju od 1970. godine na inicijativu kćeri Ivane Brlić-Mažuranić. Ove se godine obilježava i značajna 150. obljetnica rođenja hrvatskog Andersena, najpoznatije hrvatske spisateljice dječje književnosti čija su djela prevođena na brojne europske jezike.

Dani su to kada će brodski mališani vladati gradom, a gradske će ustanove, škole i vrtići, ustanove u kulturi te drugi poklonici i promicatelji kulturne i književne baštine i znanstvenici predstaviti kreativni izričaj i dječju maštu nizom radionica, predstava i pričaonica, predstavljanja knjiga i susreta s piscima, likovnih i literarnih natječaja, a i izložbe koje će predstaviti baštinu Ivane Brlić-Mažuranić te međunarodni znanstveni skup.

Ovogodišnje izdanje manifestacije „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“ započet će u nedjelju, 16. travnja, u 15:30 sati u Tvrđavi Brod gdje će biti organizirano „Druženje iz bajke“, odnosno prigodan zabavni program u sklopu kojega će biti održane brojne dječje igre. Potom, program se nastavlja na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić u 17 sati gdje će se svečano otvoriti manifestacija posvećena liku i djelu poznate književnice. Program obuhvaća spuštanje platna mira, predaju Ključa grada djeci te polaganjem cvjetnog vjenčića na spomenik književnice. Iste će se večeri održati premijera glazbeno-scenske čarolije „Ivanin čarobni rođendan“ s početkom u 18 sati u Kazališno-koncertnoj dvorani „Ivana Brlić-Mažuranić“.

Pozivamo građane i posjetitelje grada Slavonskog Broda da sa svojim najmlađima posjete brojne kvalitetne kulturne, književne i umjetničke događaje 54. izdanja manifestacije „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“ te da svi zajedno uplovimo u šareni svijet bajki i našega djetinjstva. Detaljne informacije o programu dostupne su OVDJE

Izvor:www.slavonski-brod.hrOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: