SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Vlada povećala broj osoba koje imaju pravo da im država plaća zdravstveno osiguranje, ovo su kriteriji...

SB Online | Vlada povećala broj osoba koje imaju pravo da im država plaća zdravstveno osiguranje, ovo su kriteriji... SB Online | Vlada povećala broj osoba koje imaju pravo da im država plaća zdravstveno osiguranje, ovo su kriteriji...

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Dnevnik.hr/Dnevnik.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Vlada je dala pozitivno mišljenje na prijedlog saborskog zastupnika HSU-a Silvana Hrelje o povećanju prihodovnog cenzusa temeljem kojeg osiguranici ostvaruju pravo na plaćanje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja iz proračuna.

Prihodovni cenzus u mandatu ove Vlade povećavan je već dvaput, a sada je Vlada dala zeleno svjetlo još jednom povećanju koje je predložio HDZ-ov koalicijski partner saborski zastupnik HSU-a Silvano Hrelja.

On kroz izmjene Zakona o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju u hitnom postupku predlaže da se prihodovni cenzus, temeljem kojeg osigurana osoba ostvaruje pravo na plaćanje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja iz sredstava državnog proračuna, poveća s 265,45 eura na 331,81 euro mjesečno, a za osiguranika samca s 331,81 na 415,42 eura mjesečno.

"U cilju da se dostatno izmijeni visina prihodovnog cenzusa za one osigurane osobe za koje prema načelima društvene solidarnosti postoji potreba da im se premija dopunskog zdravstvenog osiguranja plaća iz proračuna, a čemu Vlada i Ministarstvo zdravstva kontinuirano posvećuje pažnju, predlaže se donošenje tog zakona po hitnom postupku", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na sjednici na kojoj je Vlada dala pozitivno mišljenje na Hreljin prijedlog.

(IZVOR: www.dnevnik.hr)Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: