SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

STARI, A RADE: Više od 600 umirovljenika na području Brodske županije radi do četiri sata dnevno

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Ilustracija

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | STARI, A RADE: Više od 600 umirovljenika na području Brodske županije radi do četiri sata dnevno SB Online | STARI, A RADE: Više od 600 umirovljenika na području Brodske županije radi do četiri sata dnevno

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Ilustracija

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Objavljeni su najnoviji podaci prema kojima krajem rujna ove godine, 28165 umirovljenika u našoj zemlji koji kao korisnici starosne ili prijevremene starosne mirovine rade do polovine punog radnog vremena. Od toga broja 9,7 tisuća su žene, a ostatak tj. 18,3 tisuća muškarci.
Među tim djelomično radno angažiranim umirovljenicima se nalazi njih 619 koji žive na području Brodsko-posavske županije od kojih su 478 muškarci i 141 žena. Taj broj se u ovoj županiji svakoga mjeseca uglavnom kreće više od 400. Primjetno je da se broj muških povećava, a žena smanjuje.
Gledajući te podatke vidljivo je da su uz Ličko-senjsku županiju sa 208 radno angažiranih umirovljenika na začelju županije istočne Hrvatske i to Požeško-slavonska sa 235 i Virovitičko-podravska 279 itd. Tu su još Šibensko-kninska županija sa 599 djelomično zaposlenih starijih osoba, Koprivničko-križevačka sa 390, Bjelovarsko-bilogorska 448 itd.
Najviše ih radi u gradu Zagrebu gotovo i to više od osam tisuća osoba, a dalje slijede Splitsko-dalmatinska županija sa 3234, Primorsko-goranska 2758, te Istarska županija sa 2,3 tisuća radno angažiranih umirovljenika.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.