SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Slavonski Brod ima dobitnicu nagrade Franjo Bučar

SB Online | Slavonski Brod ima dobitnicu nagrade Franjo Bučar SB Online | Slavonski Brod ima dobitnicu nagrade Franjo Bučar

PRIJE 9 MJESECI
TEKST: SBonline
FOTO: Društvene mreže

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

S ponosom objavljujemo da bivša košarkašica, nositeljica srebrne medalje s olimpijskih igara te predsjednica Košarkaškog kluba Brod Kornelija Kvesić ovogodišnja dobitnica godišnje Državne nagrade za sport „Franjo Bučar”!

Kako je objavilo Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske, dobitnici Državne nagrade za sport Franjo Bučar za životno djelo su – Nikola Pilić (tenis), posmrtno Damir Šolman (košarka) i prof. dr. sc. Slavko Trninić (košarka).

Godišnje državne nagrade Franjo Bučar za 2023. godinu zaslužili su – Mladen Drnasin (vaterpolo), Josip Vrlić (vaterpolo), Damir Polić (vaterpolo), Josip Šojat (rukomet), Ivica Jelić (odbojka), Josip Reić (veslanje), Kornelija Kvesić (košarka), Tigran Gorički (gimnastika), Zlatko Žagmešter (rukomet), Ivan Katanušić (paraatletika), Ilija Matijević (košarka) i Veslački klubu Krka iz Šibenika.

Da podsjetimo Kornelija Kvesić karijeru košarkašice počela je s 12 godina u košarkaškom klubu Rade Končar iz Slavonskog Broda. Nakon Slavonskog Broda karijeru nastavlja u ŽKK Bosna Sarajevo. Sljedeća destinacija joj je Elemes iz Šibenika, zatim je otišla u Francusku igrajući za Roquebrune Cap Martin, još je igrala za Tikveš, Hapoel Tel-Aviv, zatim u Belgiji, pa u turskom Giresunu i na koncu u Luxemburgu 2000., gdje je okončala igračku karijeru.

Dobitnica je više značajnih športskih odličja poput brončane medalje s Univerzijade održane 1985. godine u Japanu u Kobeu, srebrne medalje s europskog prvenstva održanog 1987. godine u Cadizu Španjolskoj. Kruna njene košarkaške karijere je srebrna medalje s Olimpijskih igara održanih 1988. godine u Seulu u Južnoj Koreji, te srebrne medalje sa svjetskog prvenstva održanog 1990. godine u Maleziji u Kuala Lumpuru.

Ova nagrada najviše je priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta, te je dodatna zahvala svim našim sportašima, trenerima, ali i svim drugim djelatnicima, za sve ono što su učinili u sportu. Svojim postignućima, predanošću i entuzijazmom primjer su svim generacijama, te čestitam svim dobitnicima ovogodišnje Državne nagrade za sport Franjo Bučar – rekla je tim povodom ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: