SB Online

Slavica Lemaić poslala otvoreno pismo Mirku Duspari

SB Online | Slavica Lemaić poslala otvoreno pismo Mirku Duspari SB Online | Slavica Lemaić poslala otvoreno pismo Mirku Duspari

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: SBonline
FOTO: Društvene mreže

Otvoreno pismo gradonačelniku Mirku Duspari

Jeste li platili kaznu zbog nezakonitog blokiranja prometa nerazvrstanom cestom u Ulici Svetog Lovre i zašto ne želite riješiti probleme  Gradskog groblja i građana Bjeliša?

Poštovani gradonačelniče,
Odlukom Gradskog vijeća o nerazvrstanim cestama na području grada Slavonskog Broda Ulica Svetog Lovre uvrštena je na popis nerazvrstanih cesta. 
Samovoljnom odlukom naredili ste postavljanje zapreka u Ulici Svetog Lovre, čime ste, od 27. listopada 2023. godine, potpuno zapriječili odvijanje prometa na navedenoj nerazvrstanoj cesti. 
Postavljene zapreke na cesti u Ulici Svetog Lovre uklonjenjene su tek 7. studenog 2023. godine, nakon što sam prethodnog dana, u Gradsku upravu, poslala upit po kojoj pravnoj osnovi je ova nerazvrstana cesta zatvorena za promet. 
Odlukom o nerazvrstanim cestama na području grada Slavonskog Broda propisano je da isključivo Gradsko vijeće donosi odluku o trajnom zatvaranju. Nadalje, navedenom odlukom zabranjeno je neovlašteno postavljati bilo kakve zapreke kojima se priječi odvijanje prometa na nerazvrstanoj cesti, a za kršenje ove odredbe, za odgovornu osobu u pravnoj osobi, propisana je novčana kazna u iznosu od 2.000,00 kuna.
Gradsko Vijeće nikada nije donijelo odluku kojom se nerazvrstanoj cesti ili njezinom dijelu, u Ulici Svetog Lovre, ukida status javnog dobra u općoj uporabi. Zatvaranjem nerazvrstane ceste u Ulici Svetog Lovre prekoračili ste ovlasti i grubo prekršili odredbe Odluke o nerazvrstanim cestama na području grada Slavonskog Broda. Nezakonitim zatvaranjem navedene nerazvrstane ceste za promet prekršili ste i Generalni urbanistički plan grada Slavonskog Broda.
Problem svakodnevnog kršenja prometnih znakova zabrane prometovanja kroz Gradsko groblje mogao se jednostavno riješiti uz mala ulaganja u nabavu i postavljanje nadzornih kamera i daljinski upravljanih prometnih rampi kojima bi se za vrijeme trajanja pogreba mogao potpuno zapriječiti promet nerazvrstanom cestom u Ulici Svetog Lovre te ograničiti brzina kretanja vozila u vremenu dok je ista otvorena za promet. Problem vozača koji zaobilaze cestu, vozeći se preko nogostupa i zelenih površina, lako se mogao riješiti postavljanjem zaštitnih stupića. Naplatom novčanih kazni, na temelju snimki nadzornih kamera, trajno bi se riješio problem neodgovornih vozača.
Zbog nepostojanja nogostupa koji bi izravno povezivao Bjeliš s Naseljem Andrije Hebranga učenici i građani s Bjeliša prisiljeni su hodati opasnim, blatnim i potpuno mračnim prečacima. Ovaj problem se jednostavno mogao riješiti manjim ulaganjima u izgradnju produžetka ceste i nogostupa od bloka 8 do trase buduće Istočne vezne ceste te izgradnjom nove ceste i nogostupa kojima bi se spomenuti produžetak izravno spojio s Ulicom Svetog Lovre. Obje navedene ceste planirane su Generalnim urbanističkim planom grada Slavonskog Broda.
S obzirom na sve navedeno javno vam postavljam sljedeća pitanja:
1.Zašto ste bez Odluke Gradskog vijeća nezakonito blokirali promet nerazvrstanom cestom u Ulici Svetog Lovre od 27. listopada do 7. studenog 2023. godine?
2.Zašto ste 7. studenog 2023. godine, bez ikakvog javnog objašnjenja, otvorili za promet nerazvrstanu cestu u Ulici Svetog Lovre?
3.Zašto ne želite riješiti probleme Gradskog groblja i građana Bjeliša?
4.Jeste li platili kaznu zbog nezakonitog blokiranja prometa nerazvrstanom cestom u Ulici Svetog Lovre?
 Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: