SB Online

Skandal u N. Gradiški: Muškarac završio u fontani

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: PU brodsko-posavske

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | Skandal u N. Gradiški: Muškarac završio u fontani SB Online | Skandal u N. Gradiški: Muškarac završio u fontani

Objavili detalje: brodska policija mladiću oduzela automobil

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: PU brodsko-posavske

Pokušali pobjeći policiji, no nisu uspjeli

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, dana 24. rujna, oko 18.20 sati, uočili su 38-godišnjaka koji je u gradskom parku nasrnuo na 27-godišnjaka, bacivši ga u fontanu. Potom je 38-godišnjak narušavao javni red i mir vikom i galamom, vrijeđajući i omalovažavajući riječima policijske službenike, oglušivši se o upozorenje policijskih službenika da prestane. Također je policajcima uputio prijetnje smrću i počeo se udaljavati sa mjesta događaja, no policijski službenici su ga spriječili u bijegu i sukladno odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima nad istim primijenili sredstva prisile (pružao aktivan otpor).

Nadalje, 27-godišnjak je po izlasku iz fontane također narušavao javni red i mir vikom i galamom, vrijeđao i omalovažavao policijske službenike, a potom pokušao pobjeći trčeći, no policijski službenik ga je sustigao i također spriječio u bijegu.

Od navedenog 27-godišnjaka, policajci su oduzeli dva predmeta (hladno oružje). Dvojica muškaraca su privedeni u policijsku postaju, gdje su ih pregledali djelatnici Hitne medicinske pomoći i konstatirali da nisu ozlijeđeni.  Alkotestom je u organizmu 27-godišnjaka očitana koncentracija alkohola u iznosu od 2,49 promila, dok je 38-godišnjak odbio alkotestiranje.

Dana 25. rujna, policijski službenici su 27-godišnjaka uz optužne prijedloge zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana te Zakona o prebivalištu (nije prijavljen na adresi), predali u Općinski sud u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški, gdje je proveden prekršajni postupak. Nadalje policijski službenici protiv 38-godišnjaka podnose optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te su istoga uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Prijetnje, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske. Potom je 38-godišnjak  jučer (26. rujna) predan sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu koji mu je rješenjem odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. Policijski službenici su oko 14.15 sati (jučer), 38-godišnjaka predali u Zatvor u Požegi. 

Alkoholizirani vozač (s 2,11 promila) isključen iz prometa

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, dana 27. rujna, oko 1.25 sati, na izlazu iz Republike Hrvatske, kontroliran je osobni automobil i 42-godišnji vozač. Policijski službenici su alkotestom u organizmu vozača očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 2,11 promila, te je isti odmah isključen iz prometa. Također je utvrđeno da vozač kod sebe nema vozačku dozvolu. Policijski službenici su 42-godišnjaka zadržali u policijskoj postaji na otriježnjenu te su istome uručili prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Također mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području Republike Hrvatske u trajanju od 3 mjeseca. Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.