SB Online

Restoran Schön blick iz Vetova, kod grada Kutjeva po deveti put među 100 najboljih u Hrvatskoj

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: D. Krstanović
FOTO: Plakat

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | Restoran Schön blick iz Vetova, kod grada Kutjeva po deveti put među 100 najboljih u Hrvatskoj SB Online | Restoran Schön blick iz Vetova, kod grada Kutjeva po deveti put među 100 najboljih u Hrvatskoj

Schön blick po deveti put među 100 najbolji restorana u Hrvatskoj

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: D. Krstanović
FOTO: Plakat

Popularni turistički kompleks Schön blick, sa sve poznatijim restoranom i prenoćištem u Vetovu, mjestu koje se nalazi na području grada Kutjeva koji je smješten u miru pitome slavonske doline uz papučke obronke po deveti put je dobio prestižno priznanje - proglašen je deveti put među 100 najbolji restorana u Hrvatskoj.  

Na prezentaciji novog izdanja knjige “100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi specijaliteti 2023/24” u Rijeci na 28. dodjeli plaketa za “100 vodećih hrvatskih restorana – Restaurant Croatica”, okupili su se najbolji hrvatski ugostitelji koji su se ove godine našli na listi. Među njima svoje je prestižno mjesto zauzeo restoran Schön blick koju je plaketu s ponosom preuzela Josipa Miličević koja sa svojom sestrom Anitom i roditeljima dugi niz godina vodi turistički kompleks. 


Projekt izbora i edicije „100 vodećih hrvatskih restorana - Restaurant Croatica“ provodi se u kontinuitetu od 1995. godine i najstariji je nacionalni brand oznake kvalitete u ugostiteljstvu. Riječ je o izboru koji vodi Karin Mimica, a iz kojeg je proizašao Klub Gastronaut. Mimica je prilikom dodjele nagrade istaknula kako se izbor provodi još od 1995. godine, što ga čini najdugovječnijim brendom kvalitete u hrvatskom ugostiteljstvu. Do sada su na listu ušla 522 restorana, a posljednjih godina u nju je ugrađen i QR kod koji otvara besplatna hrvatska i engleska online izdanja knjiga.


Na ovogodišnjem natjecanju svoje mjesto među prvi 100 tražilo je 2.400 restorana koji su prezentirali jela s naglaskom na specijalitete čiji su sastavni dio namirnice koje rastu ili se uzgajaju do 100 km oko restorana. Kod 30-ak jela u kojima je navedeno porijeklo namirnica iz okolice, sa stranica restorana u knjizi vodi QR kod na Ružu jela – aplikaciju koja omogućava grafički prikaz porijekla namirnica u jelu. Svaka namirnica je obilježena laticom čiji je vrh u mjestu odakle potiče. Debljina latice proporcionalna je udjelu namirnice u jelu. Centar ruže je u mjestu gdje se jelo konzumira - restoranu. Aplikaciju je prema ideji Vlatka Ignatoskog, osmislila programerka Matea Ignatoski.

Uz preporuku za posjetu Schön blicku može se reći, koji to ne znaju da je u blizini Požege, a samo sat vremena vožnje od Osijeka. To mjesto čini idealnim za bijeg od svakodnevice, jednodnevne i višednevne izlete ili samo dobar obiteljski ili poslovni ručak. U restoranu Schön blick njeguju tradicionalnu slavonsku, ali i internacionalnu kuhinju obogaćenu vrhunskim slavonskim vinima kutjevačkog vinogorja. 

Jedinstveni osjećaj spajanja čovjeka i prirode na najljepši način obogatit će život svakoga tko barem jednom posjeti restoran i prenoćište Schön blick. Lijepi pogledi, potpuno opuštanje, birana hrana i vrhunska vina učinit će da se iznova vraćate. Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.