SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Sastali se slavonski biskupi: Izrazili su zabrinutost

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: djos.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Sastali se slavonski biskupi: Izrazili su zabrinutost SB Online | Sastali se slavonski biskupi: Izrazili su zabrinutost

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: djos.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

U Biskupskom domu u Požegi sastali su se 1. prosinca 2023. đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić, požeški biskup Antun Škvorčević i đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić da bi pred kraj liturgijske i građanske godine razmotrili neka zajednička pastoralna i upravna pitanja.

U osvrtu na aktualna zbivanja u crkvenom i društvenom životu slavonski biskupi razgovarali su između ostalog i o stanju slavonskog sela, izrazili zabrinutost zbog svega onoga što se trenutačno događa s obzirom na svinjsku kugu, očitovali solidarnost s obiteljima koje su teško pogođene navedenom nepogodom, povjeravajući Bogu savjesti onih koji donose odluke o pitanjima koja se na njih odnose.

Potaknuti odlukama nedavnog jesenskog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije, biskupi su raspravili i određena pitanja upravljanja crkvenim vremenitim dobrima, te donijeli zaključke s obzirom na pojedine sastavnice financijskog sustava Katoličke Crkve u Hrvatskoj i usklađenosti mjesečne nagrade crkvenih službenika u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji i Požeškoj biskupiji s poskupljenjem osnovnih životnih potreba.

Istaknuli su i važnost karitativne osjetljivosti vjernika za ljude u nevolji, osobito one koji trpe zbog rata u Ukrajini i Svetoj Zemlji, kojima valja posvetiti posebnu pažnju tijekom došašća u svim župama, napose u Nedjelju Caritasa. Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.