SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Rekreativnim trčanjem građana i pripadnika hitnih službi u Slavonskom Brodu obilježen Dan europskog broja 112

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Rekreativnim trčanjem građana i pripadnika hitnih službi u Slavonskom Brodu obilježen Dan europskog broja 112 SB Online | Rekreativnim trčanjem građana i pripadnika hitnih službi u Slavonskom Brodu obilježen Dan europskog broja 112
Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Uz niz edukativnih i informativnih aktivnosti o važnosti broja 112 diljem Hrvatske, danas je u Slavonskom Brodu, kao središnje događanje, održano 12. tradicionalno rekreativno trčanje građana i pripadnika hitnih službi. Trčalo se na dionici od 5,3 km uz rijeku Savu, od Sportske dvorane „Vijuš“ do Sportsko-rekreacijskog centra „Poloj“ i natrag.
 
Događanju je nazočio i ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite dr. sc. Damir Trut, koji je označio start rekreativnog trčanja hicem iz startnog pištolja te tom prigodom naglasio kako ova utrka na najljepši način popularizira jedinstveni broj za hitne službe 112, kao i sve hitne službe sustava civilne zaštite.
 
“Obilježavanje Dana europskog broja 112 provodi se na razne načine u svim županijama u Republici Hrvatskoj kao poruka javnosti o važnosti broja 112, čemu svjedoči podatak od 33,9 milijuna poziva od uspostave broja 112 u Republici Hrvatskoj 2005. do kraja 2022. Na broj 112 se u 27 EU zemalja i 11 ostalih država u Europi i svijetu može u svakom trenutku besplatno zatražiti pomoć hitnih službi”, istaknuo je Trut te dodao kako će daljnji napori u izgradnji sustava biti usmjereni na unapređivanje sposobnosti u praćenju i koordiniranju djelovanja hitnih službi i operativnih snaga sustava civilne zaštite kod nesreća i drugih izvanrednih situacija, a pogotovo u slučaju velikih nesreća ili katastrofa.

Trkače su došli podržati i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, načelnik PU brodsko-posavske Antun Valić, ravnateljica Crvenog križa Slavonski Brod Mirjana Matanović, zapovjednik JVP Slavonski Brod Ivan Vuleta te ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije Ante Cvitković.

Prvo mjesto na ovogodišnjem tradicionalnom rekreativnom trčanju građana i pripadnika hitnih službi je osvojio Juraj Tutundžić iz boksačkog kluba "Brod".  

Ovu aktivnost organizirali su Ravnateljstvo civilne zaštite, Brodsko-posavska županija i Europe Direct – Europski dom Slavonski Brod, uz sudjelovanje brojnih sastavnica sustava civilne zaštite te sportskih klubova i udruga građana s područja grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije, među kojima se ističe Udruga za rekreativno, cestovno i planinsko trčanje i hodanje TK Brace čiji članovi od prvog dana sudjeluju i pomažu u organizaciji ovog događaja.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: