SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Provjerite kada stiže novo jednokratno primanje za korisnike prava na doplatak za pomoć i njegu

PRIJE 8 MJESECI
TEKST: mirovina.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Provjerite kada stiže novo jednokratno primanje za korisnike prava na doplatak za pomoć i njegu SB Online | Provjerite kada stiže novo jednokratno primanje za korisnike prava na doplatak za pomoć i njegu

PRIJE 8 MJESECI
TEKST: mirovina.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Nova isplata novčanog primanja za korisnike prava na doplatak za pomoć i njegu kreće u utorak. Radi se o Odluci koja je na snagu stupila 14. rujna, dok je za ovu isplatu zadužen HZMO.

Još jedna isplata jednokratnog novčanog primanja isplaćuje se od utorka, 31. listopada i to korisnicima prava na doplatak za pomoć i njegu. Točnije, ovo se odnosi na korisnike navedenog doplatka koji su isti ostvarili u mirovinskom sustavu prema propisima o mirovinskom i invalidskom osiguranju koji su važili do 31. prosinca 1998., a koji su zatečeni u isplati za rujan 2023.

Isplata jednokratnog primanja je u skladu s Odlukom o isplati jednokratnog novčanog primanja korisnicima prava u sustavu socijalne skrbi, mirovinskome sustavu i sustavu skrbi o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata radi ublažavanja posljedica rasta troškova života.

Poznato je i kako će u ovoj isplati iznos od 150 eura po korisniku dobiti ukupno 3.597 osoba, a za što je osigurano 539.550,00 eura iz Državnog proračuna.

izvor: mirovina.hrOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.