SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Proslava bračnih jubileja u slavonskobrodskoj Župi sv. Leopolda Mandića

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Proslava bračnih jubileja u slavonskobrodskoj Župi sv. Leopolda Mandića SB Online | Proslava bračnih jubileja u slavonskobrodskoj Župi sv. Leopolda Mandića

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Đakovačko-osječka nadbiskupija

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Na prvu nedjelju došašća, 28. studenoga 2021., župna zajednica sv. Leopolda Mandića iz Slavonskog Broda proslavila je nedjelju bračnih jubileja.

Tijekom misnoga slavlja bračne zavjete obnovilo je sedam bračnih parova: Mato i Kata Ferić (50), Anto i Natalija Juričić (25), Goran i Jela Hiler (25), Tomislav i Lidija Hećimović (20), Dalibor i Veronika Đaković (20), Stjepan i Marija Vinjarski (10) te Miro i Maja Odobašić (10).

Župnik Robert Farkaš istaknuo je kako u ovo vrijeme došašća, a pogotovo već drugog došašća kojeg slavimo u epidemiji, moramo otvorena srca poslušati Isusove ohrabrujuće riječi: “Uspravite se i podignite glave”. Podsjetio je supružnike na sve godine koje su proživjeli u dobru i zlu, zdravlju i bolesti, i svaka je pobjednička. Bog blagoslivlje ljubav i spremnost na darivanje.

Situacija oko nas jest nenormalna, ali vjernik koji živi s Bogom uvijek nalazi put ka normalnosti jer normalno je samo ono što je s Bogom učinjeno. Zato nas nikakve epidemije ne mogu skrenuti sa puta zajedništva ako Bog prebiva među nama. Na kraju mise župnik je prozvao svaki pojedini par, uručio im skromni dar kao spomen i sve ih posebnim blagoslovom blagoslovio. Nakon misnog slavlja druženje je nastavljeno u župnoj dvorani.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.