SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

NOVOST U HRVATSKOJ: Plaće se neće morati isplaćivati na tekući račun??

SB Online | NOVOST U HRVATSKOJ: Plaće se neće morati isplaćivati na tekući račun?? SB Online | NOVOST U HRVATSKOJ: Plaće se neće morati isplaćivati na tekući račun??

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Andrea Lužanac

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

U Hrvatskoj bi uskoro mogli dočekati još jednu novost, a ista se odnosi na isplatu plaće radnicima. Naime, u konačnom prijedlogu izmjena zakona o porezu na dohodak predloženo je da se plaće ne moraju više obavezno isplaćivati na tekući račun.

"Budući da je sustav porezne uprave sada tako povezan da to nije nužno niti potrebno, a i zbog rasterećenja građana i poduzetnika koji sada moraju imati dva ili više računa, predlaže se da se ta obveza ukine odnosno da se isplate mogu raditi na bilo koji račun koji građanin želi“, rekao je  Darko Zrinušić.

Kako kaže, administrativno rasterećenje obuhvatit će sve porezne obveznike stjecatelje i isplatitelje primitaka. Vlada je predložila povećanje iznosa primitaka koje neka osoba može ostvariti i smatrati se uzdržavanim članom. 

Naime, isti iznos određuje se u visini šesterostrukog iznosa propisanog osnovnog osobnog odbitka, tj. 24.000 kuna godišnje. Prema tome bi se prilagodio iznos primitaka učenika i studenata za rad preko učeničkih i studentskih udruga na koje se ne plaća porez na dohodak s 15 na 24 tisuće kuna.

Iz Vlade ističu kako se ovim predloženim izmjenama želi potaknuti mlade ljude koji nastoje steći radno iskustvo tijekom studija na veći angažman na tržištu rada, i to posebno ljeti u turizmu. Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: