SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Poznati trgovački lanci otkrili koliku će božićnicu dati svojim radnicima. Evo koliko će dobiti oni koji imaju i djecu

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: danas.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Poznati trgovački lanci otkrili koliku će božićnicu dati svojim radnicima. Evo koliko će dobiti oni koji imaju i djecu SB Online | Poznati trgovački lanci otkrili koliku će božićnicu dati svojim radnicima. Evo koliko će dobiti oni koji imaju i djecu

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: danas.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Nešto više od mjesec dana ostalo je do Božica pa se zato mnogi s razlogom raduju i novoj plaći, a uz to i božićnicama.

Stoga su s portala danas.hr odlučili provjeriti koliko će pojedine privatne tvrtke svojim zaposlenicima dati "novčanu nagradu".

Obratili su se nekoliko trgovačkih lanaca, drogerija i kompanija.

Tako su im iz Kauflandaodgovorili da će ove godine svim svojim zaposlenicima dati božićnicu u vrijednosti od preko 330 eura. No, neće samo tu stati.

"Svim se zaposlenicima isplaćuje dva puta godišnje neto nagrada za radne rezultate u prosječnom iznosu od 331,81€ pa će tako i sada u prosincu biti ponovno isplaćen navedeni iznos. Djecu naših zaposlenika darujemo prigodnim blagdanskim paketom za Sv. Nikolu te isplaćujemo 26,54€ neto za svako dijete zaposlenika prijavljeno na poreznoj kartici zaposlenika", odgovorili su.

Iz jednog od najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj,Konzuma, odgovorili su da će pravo na božićnicu ostvariti više od 10 tisuća zaposlenika.

"Konzum, koji je dio Fortenova grupe, ove će godine isplatiti zaposlenicima božićnicu u skladu s Kolektivnim ugovorom. Pravo na božićnicu u iznosu od 226 eura. Pored toga, sva djeca koja su zdravstveno osigurana preko roditelja zaposlenog u Konzumu i mlađa od 15 godina dobit će dar za dijete u iznosu od 120 eura po djetetu, dok će djeca mlađa od 15 godina dobiti i prigodan poklon", poručili su te podsjetili da su "početkom ove godine povećali materijalna prava svih zaposlenika pa su tako rasli iznosi uskrsnice, božićnice, regresa i dara za dijete te maksimalni neto iznos prijevoza", kažu iz Službe korporativnih komunikacija.

Iz drogerije koja slovi na glasu kao jedna od najbolje plaćenih kako kod nas tako i van granica Lijepe naše, poručili su:

"Kao i svake godinedmće povodom nadolazećih blagdana nagraditi djelatnike za njihov trud i doprinos uspješnom poslovanju dm-a stimulacijom u razini mjesečne plaće svakog pojedinog djelatnika. dm uvijek nastoji pružati potporu djelatnicima i u obiteljskom životu stoga smo i za djecu djelatnika do 15 godina pripremili dar u iznosu od 132,73 eura", rekla je voditeljica Ljudskih resursa u dm-u.

Podsjetimo da su se portali ovih dana raspisali kako je prosječna plaća prodavača/ica iznosila 1670 eura. Ako je to uistinu tako, njihovi se zaposlenici s razlogom mogu veseliti "bogatoj" božićnici.

A koliko će dobiti oni koji rade uPodravci?

"Zaposlenicima Podravke svake godine isplaćuje se božićnica u iznosu od 200 eura. Osim toga zaposlenici imaju pravo i na dar za djecu koji iznosi 133 eura", potvrdili su za Danas.hr.
 Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.