SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Pojedine vozače s neplaćenim kaznama na granici čeka procesuiranje

SB Online | Pojedine vozače s neplaćenim kaznama na granici čeka procesuiranje SB Online | Pojedine vozače s neplaćenim kaznama na granici čeka procesuiranje

PRIJE 3 GODINE
TEKST: Andrea Lužanac/n1info.com

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Policijski službenici počeli su se koristiti novom aplikacijom, a pomoću koje će imati uvid u evidenciju vozila stranih registracijskih oznaka iz država izvan EU. Ova novost vrijedi za  one koji su prometni prekršaj počinili na području Hrvatske. Kako piše N1, prilikom obavljanja granične kontrole, granični će policajci utvrditi vlasnika vozila te kroz navedenu aplikaciju procesuirati prometni prekršaj.

Jednako tako, po dolasku na granični prijelaz, policijski službenici će počiniteljima prekršaja koji nemaju prebivalište ili stalno boravište u Republici Hrvatskoj, a imaju neplaćene kazne za počinjene prekršaje, kroz aplikaciju uručiti obavijest o počinjenom prekršaju, odnosno procesuirati počinjeni prekršaj, piše N1.

Iz MUP-a pojašnjavaju kako će se na ovaj način omogućiti lakše procesuiranje počinjenih prometnih prekršaja, vozilima registriranim izvan Europske unije, a isto vrijedi i za osobe sa prebivalištem ili stalnim boravištem izvan Republike Hrvatske. 

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: