SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

POGLEDAJTE ŠTO JE REKLA: Ankica Zmaić se obratila javnosti

PRIJE 1 GODINU
TEKST: SBonline

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | POGLEDAJTE ŠTO JE REKLA: Ankica Zmaić se obratila javnosti SB Online | POGLEDAJTE ŠTO JE REKLA: Ankica Zmaić se obratila javnosti

PRIJE 1 GODINU
TEKST: SBonline

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Saborska zastupnica HDZ-a Ankica Zmaić nakon pisanja tjednika Nacional odlučila se obratiti javnosti te demantirati napisano.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Poštovani,
ovim putem oštro demantiram navedene tvrdnje u jednom novinskom tjedniku koje su proizašle nakon moje replike na Prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja Andreju Plenkoviću, predsjedniku Vlade RH.

Tvrdnje napisane u novinskom članku cijenjenog novinara B.J. su apsolutno netočne počevši od iznosa državnih potpora za 2022. godinu usmjerenih na PG Birtić u vlasništvu mog brata Stjepana Birtića i sina Antuna Zmaića. Iznos državne potpore koje je PG Birtić ostvarilo u 2022. godini je 649.747,62 kn od čega na mjeru 14 za dobrobit životinja otpada 167.296,05 kn, a na ublažavanje štete od suše 9.068,83 kn. Za mjeru zaštite od covida-19 PG Birtić ostvarilo je 164.750,00 kn. Prema tome, ukupan iznos koji je PG Birtić ostvarilo u 2022. godine je 814.497,62 kn ili 108.102,41 eura što je za 300.000,00 eura manje od informacija koje je pružio novinarski tjednik.

Što se tiče natječaja iz mjere 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, PG Birtić je zadovoljilo uvjete natječaja. Ukoliko to želite provjeriti slobodno možete posjetiti farmu svinja i junadi u Starim Perkovcima te provesti dnevno radno vrijeme od minimalno 12 sati s mojim sinom, diplomiranim magistrom agronomije koji se prihvatio posla od kojega većina bježi. Prema citiranju diplomskog rada u novinskom članku, PG Birtić osnovano je 2003. godine, a Antun Zmaić je postao suvlasnikom u svibnju 2019. godine, dakle, prije mog mandata u Hrvatskom saboru.

Nadalje, o istinitosti i vjerodostojnosti navedenih tvrdnji dovoljno govori to kako se novinar nije potrudio istražiti razliku između kćeri i snahe.
Na kraju i dalje stojim pri istom mišljenju kojeg sam izrekla u obliku replike u Hrvatskom saboru 23. veljače 2023. godine te me napadi koji su uslijedili zbog mog izraženog mišljenja ne mogu i neće razuvjeriti".
Lp,Ankica Zmaić


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.